Matmonsen 2014 Åsta Otteren Ellingsen Foto Vebjørg Skjelmerud

Otteren Ellingsen fikk Matmonsen

Åsta Otteren Ellingsen er tildelt prisen Matmonsen. Hun gikk nylig av som fagsjef ernæring i Rieber & Søn ASA, BU Norge (nå Orkla Foods Norge AS), der hun hadde ansvar for ernæring, forbrukerservice og helsekommunikasjon.

Publisert

Åsta Otteren Ellingsen fikk prisen Matmonsen. (Foto: Vebjørg Skjelmerud, Matindustrien)

Hun var tilknyttet PU avd. med produktansvar for glutenfrie og helserelaterte produkter.

Otteren Ellingsen er utdannet ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo og var den første ernæringsfysiolog som ble ansatt i norsk matvareindustri.

Mange verv og ansvarsområder

Hun har hatt flere ansvarsområder, blant annet oppbygging av sensorisk analyselab i Toro, kvalitetssikring, produktutvikling, forbrukerinformasjon og intern opplæring.

Hun har også vært avdelingssjef med ansvar for oppbygging av Rieber Matforum før hun ble utnevnt til fagsjef ernæring. Hun har hatt mange verv i matvareindustrien og ulike fagrelaterte foreninger og er en etterspurt foredragsholder. I dag sitter hun i Fagrådet i Norsk Cøliakiforening og Programstyret for Ernæringsundervisning ved UiB. I 2011 ble hun også tildelt Cøliakiforeningens hederspris.

Familiebedriften Olaf Ellingsen AS

Åsta Otteren Ellingsen er datter av gullsmed Jørgen Otteren i Sandnes, hvor hun bodde i sin barndom og ungdom før kjærligheten gjorde bergensdame av henne.

Hun er gift med Olaf Ellingsen, som i mange år har drevet familiebedriften Olaf Ellingsen AS (Hindu krydder). Nå har deres sønn overtatt ledelsen av krydderbedriften, men vi tipper nok både Åsta og Olaf går litt «i veien» av og til, ivrige som de er på kvalitet og ernæring begge to.

Teknologisk Matforum

Åsta var formann i Teknologisk Matforum 1986-88 og sitter nå i Fondsstyret. Hun har vært medlem i TeMa siden 1967 og har alle disse årene bidratt aktivt faglig, sosialt og arrangementsteknisk. Hun har holdt mange foredrag, vært møteleder og sittet i programkomiteen for Næringsmiddeldagene ved flere anledninger - sist i forbindelse med årets møte.

Det var stående applaus ved utdelingen, som fant sted på festmiddagen ved Næringsmiddeldagene 2014 23. januar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS