Odd Ivar Jørgensen Årets Sjømatkokk 2014

Odd Ivar Jørgensen ble Årets Sjømatkokk 2014

Odd Ivar Jørgensen, vant i dag den nasjonale kåringen av «Årets Sjømatkokk 2014». Jørgensen arbeider til daglig på Rica Nidelven Hotel i Trondheim. Sondre Bruvik Ellingstad som til daglig jobber på Lucullus Restaurant i Bergen, ble nummer to i konkurransen.

Publisert

Odd Ivar Jørgensen i aksjon under Årets Sjømatkokk 2014. (Foto: Årets Sjømatkokk)

Kokkene på Rica Nidelven Hotel fortsetter å plukke edle premier i kokkekonkurranser.

I sommer vant også assisterende kjøkkensjef Christoper W. Davidsen Global Chef Challenge, og hoteller har de siste årene hatt kokker, konditorerer og lærlinger som har hevdet seg i en rekke konkurranser.

Høyt nivå

Odd Ivar Jørgensen er en erfaren konkurransekokk. Her fra NM i kokkekunst for noen år siden. (Foto: Morten Holt)

Konkurransen bar preg av meget høyt nivå blant deltagerne, men Odd Ivar Jørgensen ble til slutt kåret som vinner av en enstemmig jury etter å ha løste oppgavene på en utmerket måte og meget gode smaker på alle rettene.

På andre plass kom Sondre Bruvik Ellingstad som til daglig jobber på Lucullus Restaurant i Bergen.

Overraskelseskurv

Finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer, hvorav kongekrabbe og tørrfisk var hoved-råvarene som de skulle komponere to fingermatretter av til 12 personer.

I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett på lange på grunnlag av tidligere innsendt meny.

I Bergen

Deltakerne i Årets Sjømatkokk 2014 sammen med oldermann i Bergen Kokkenes Mesterlaug (til venstre) og jurymedlem Anders Isager (til høyre). Vinner Odd Ivar Jørgensen nummer tre fra venstre. (Foto: Årets Sjømatkokk)

Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter og Bergen Kokkenes Mesterlaug, med gode samarbeidspartnere.

Konkurransen ble arrangert i Norsk Sjømatsenter sine lokaler på Fisketorget i Bergen.

Vinneren mottok en gavesjekk fra SR-Bank pålydende 10 000 kroner, sølvbestikk fra Theodor Olsen Sølvverksted, kokkekniv fra Famosa og utdanning stipend for et studieopphold på seks uker på en av Skandinavias beste restauranter – gitt av Hordaland fylkeskommune, og finansiert av EU sitt Leonardo da Vinci mobilitetsprogram.

Dommerpanelet

Dommerpanelet besto av:

Hoveddommer: Adam Schive Bjerck – Landslagskokk og partner i Adams Matkasse

Smaksdommer: Anders Isager – Norsk Sjømatsenter

Smaksdommer: Kristine Øvrebø – Bergen kokkenes Mesterlaug

Powered by Labrador CMS