Fagjury Spesialitet 2015

Ny fagjury for Spesialitet

Det er nå satt sammen en ny fagjury for Spesialitet, og juryen hadde nylig sitt første møte – der 23 kandidater til Spesialitet-merket ble testet grundig.

Publisert

Åtte av de 10 medlemmene i den nye fagjuryen for Spesialitet samlet i Mathallen i Oslo.

På det første møtet ble det luktet, smattet og diskutert på høyt nivå. Produktene som slapp igjennom nåløyet mottar i disse dager hedersmerket under ulike arrangementer rundt om i landet.

Dette er den nye fagjuryen

Fagjuryen er sammensatt med en variert og bred matfaglig og matkulturell kompetanse. Noen av medlemmene har vært med en stund, andre har akkurat kommet inn. Den nye sammensetningen består av:

Lars Sponheim, fylkesmann i Hordaland, bonde og tidligere landbruksminister

Harald Osa, prosjektleder i Bama, tidligere kokk på kokkelandslaget.

Halvor Heuch, destillatør og Fagdirektør Brennevin i Arcus.

Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d`Or Norge og kokk.

Nils Henrik Geitle, adm. dir. i de Historiske Hotell og Spisesteder.

Aud Kvalvik, rådgiver mat og landbruk i Innovasjon Norge.

Kathrine Kleveland, leder i nei til EU, bonde og tidligere leder Norges Bygdekvinnelag.

Oda Christensen, matfaglig ansvarlig i Matprat og kokk.

Terje Martinussen, adm. dir. i Norges Sjømatråd.

Nina Sundqvist, adm. dir. i Matmerk.

– Det er en fryd å jobbe sammen med en så matfaglig sterk og entusiastisk gjeng, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Kriterier - Matmerk

For å motta kvalitetsmerket Spesialitet må produktet være basert på en spesiell råvare, oppskrift og være laget av stolte og lidenskapelige fagfolk. Så går produktet gjennom en smakstesting, der fagjuryen sammenlikner det med standard produkter i samme kategori, og avgjør om de definerer det som en unik smaksopplevelse.

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduk­sjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. I tillegg ivaretar Matmerk kvalitetssikring av norsk landbruk gjennom kvalitetssystem i landbruket (KSL).

Les mer på Matmerk.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS