Sjømat illustrasjon2

Nidelven-kokk tok sølv i VM i sjømat for unge kokker

Martin Trana Flak (21) fra Scandic Nidelven er blant verdens aller beste unge kokker i sjømat. Nylig endte han på sølvplass i World Champion Seafood Young Chef ble arrangert på Finnsnes i Troms.

Publisert

– Det var skikkelig gøy å ta et sølv her i dag. Dette er en fantastisk oppkjøring til verdensfinalen i World Skills i august, sier Martin Trana Flak, som kommer fra Namsos.

Gjøre mer med sjømat enn med kjøtt

– Du kan gjøre mer med sjømat enn du kan med kjøtt. Det er på mange måter mer kreativt, mener 21-åringen. Han mener sjømaten virkelig er på vei inn på de unges menyer.

– Unge i dag er i langt større grad enn tidligere opptatt av mat og av hva de spiser. Mange har oppdaget helseeffekten sjømaten gir, sier Flak.

Den unge kokkene har ett godt råd til alle som vil lykkes med fisk på kjøkkenet.

– Vær forsiktig med varmen. Stek eller ha ovnen på lav temperatur, da blir fisken utrolig saftig. Bruk gjerne et termometer, sier han videre.

Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

Fornøyd hotelldirektør

– Vi er utrolig imponert og stolt over det Martin har oppnådd. Det å ta et VM sølv i sjømat for unge kokker er en prestasjon i seg selv som henger utrolig høyt. Dette var en perfekt oppladning for Martin før han i august skal delta som finalist i World Skills i Brasil. Martin er med sitt gode humør og ekstreme ferdigheter et forbilde for unge kokker i hele kokkemiljøet i Norge, og ikke bare på Scandic Nidelven. Jeg er sikker på at han kommer til å hevde seg høyt også i Brasil i august, mener hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.

Tre nasjoner til finalen

Konkurransen ble arrangert på Finnsnes – med sjømatøya Senja som nærmeste nabo. Området er en av landets fremste sjømatregioner. Råvarene som ble brukt var så kortreise og blodferske at det ble kommentert som uvant av enkelte utenlandske konkurransedeltakere.

I World Champion Seafood Young Chef kan ingen deltakere være eldre enn 22 år og sju deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark hadde prekvalifisert seg før mesterskapet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS