Kristin Krohn Devold NHO 2

Krohn Devold skal lede NHO Reiseliv

Kristin Krohn Devold (51) er ansatt som ny administrerende direktør i NHO Reiseliv. Hun vil formelt starte i stillingen 1. september 2013. Hun kommer fra stillingen som generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

Publisert

Kristin Krohn Devold. (Foto: Sindre Thoresen Lønnes)

Med Krohn Devold i førersetet for en av reiselivets absolutt viktigste posisjoner vil NHO Reiseliv sette den riktige dagsorden i forhold til næringens behov og utfordringer.

Nåværende leder Knut Almquist går av med pensjon til sommeren og har tjent næringen i 16 år, melder NHO.no.

– Jeg gleder meg til å ta en ny trapp opp i norsk reiseliv. Jeg har erfaring fra Den Norske Turistforening (DNT) og norsk politikk - som vil bli nyttig. Reiselivsnæringem er den viktigste distriktsnæringen i Norge, og jeg er veldig entusiastisk med tanke på å ta fatt til høsten, sier Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv er bransjens toneangivende talerør i Norge, og arbeider for å sikre at næringen oppnår forutsigbare rammebetingelser og økt lønnsomhet.

– Har funnet rett person

– Styret har sett etter en samlende person som kan videreføre dette arbeidet i tett dialog med organisasjonens medlemmer og styrende organer. Vi er absolutt sikker på at vi har funnet den rette personen i Kristin Krohn Devold, sier Ole Warberg, president i NHO Reiseliv.

Kristin Krohn Devold har bred næringslivs-, organisasjons- og politisk erfaring på høyt nivå gjennom mange år. Hun har god kjennskap til bransjene som NHO Reiseliv representerer og næringens utfordringer på strategisk og operativt plan. Hun er i dag aktiv i media og kjenner de politiske prosessene i Norge.

Kristin Krohn Devold

* Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole

* Studier i matematikk og sosiologi ved Universitetene i Oslo og Bergen

* Studier ved Forsvarets Høyskole

* Har vært generalsekretær i Den Norske Turistforening de siste åtte årene. DNT er Norges største friluftsorganisasjon med over 245 000 medlemmer

* Forsvarsminister i perioden 2001-2005

* Stortingsrepresentant for Høyre fra 1993 til 2005. Ulike politiske utvalg og verv, herav leder av Stortingets justiskomite og medlem av Stortingets næringskomite

* Medlem av Oslo bystyre fra 1992, herav også kommunalråd og leder i Byutviklingskomiteen

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS