Kristin Krohn Devold Årets ølhund

Krohn Devold ble ølhund

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er kåret til Årets Ølhund. Hun får prisen for sin innsats for ølets sak gjennom sju år som generalsekretær i Den Norske Turistforening, der hun blant annet fremmet salg av norsk øl på DNT-hyttene.

Publisert

Kristin Krohn Devold er Årets Ølhund 2013. Her sammen med Petter Nome i BROD.

– Øl er en viktig del av norsk kultur, også turkultur. Ølet smaker aldri så godt som etter en god tur. Det er en viktig del av naturopplevelsen og bør nytes med den aller beste samvittighet, sier Krohn Devold.

Juleølpremiere

Hun fikk prisen på årets juleølpremiere torsdag kveld, i regi av Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Juryen skriver bl.a. følgende i sin begrunnelse:

«Hun er opptatt av å fremme lokal norsk mat- og drikkekultur og ønsker at lokalt øl skal selges over alt der det er mulig og naturlig. Nå er hun er nyslått direktør for NHO Reiseliv og prisen kan ses på som en oppmuntring til fortsatt innsats for ølets sak, altså en klar parallell til fredsprisen til president Barack Obama».

På tide med en kvinne

Dette er tredje gang prisen tildeles en kvinne, og det er 20 år siden forrige gang. Den gang var det visesanger og banjofantom Kari Svendsen som fikk prisen.

– Kristin Krohn Devold er en meget verdig arvtaker og et uttrykk for at øl ikke lenger er en guttegreie, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Den ferske ølhunden følger opp: – Smaksopplevelser og mangfold i mat og drikke blir en stadig viktigere del av reiselivsproduktet. I Norge har vi også store sesongvariasjoner, der ulik mat og drikke passer til ulike årstider. Derfor er det ekstra stas å få prisen på et arrangement for juleøl, sier Krohn Devold.

Hun lover å fortsette arbeidet for godt norsk øl fra topplederjobben i NHO-reiseliv. I så fall får hun å gjøre med et femtitalls bryggerier og over 900 ulike ølsorter.

Årets Ølhund

Utmerkelsen Årets Ølhund er innstiftet av Bryggeri- og drikkevareforeningen og ble først gang delt ut i 1973 til forfatteren Paul Lorck Eidem. I år feires det altså 40-årsjubileum.

Prisen går til «personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester».

Tidligere prisvinnere teller bl.a. Gøsta Hammarlund, Ivar Eskeland, Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen og Lars Peder Brekk. I fjor gikk prisen til tegneserieskaperen Frode Øverli og hans alter ego, Pondus.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS