Jostein Medhus9

Det nye norske juniorlandslaget

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) har tatt ut nytt juniorlandslag for den kommende to-årsperiode (2015-2017). Christer Rødseth, til daglig å finne på restaurant Fjøla i Østbanehallen (Ø), er kaptein på juniorlandslaget. I tillegg til å være manager for seniorene, leder Jostein Medhus også juniorene.

Publisert

Jostein Medhus er manager for det nye norske juniorlandslaget for kokker. Det nye landslaget, som skal representere Norge i perioden 2015-2017, ble nylig plukket ut. (Foto: Morten Holt)

Det nye juniorlandslaget ser slik ut:

Manager: Jostein Medhus

Christer Rødseth er kaptein på det norske juniorlandslaget. (Foto: Ruth-Hege Holst, NKL)

Kaptein: Christer Rødseth (24), Fjøla, Oslo

Kokk: Pauline Angen Barland (20), Fru K, Oslo

Kokk: Eirik Tufte (20), Strand Restaurant, Oslo

Kokk: Tonje Torvanger (21), Statholdergaarden, Oslo

Kokk: Aleksander L. Vartdal (20), Statholdergaarden, Oslo

Kokk: Fillip Klæboe Berg (22), Norsk Sjømatsenter, Bergen

Commis: Fredrik Van Opdrop (19), Tango bar og kjøkken, Stavanger

Commis: Henrik Falkensten (19), Color Magic, Larvik

Til OL i Tyskland neste år

Juniorlandslaget skal blant annet representere Norge i OL i kokkekunst (Culinary Olympics), som arrangeres i Erfurt i Tyskland sent i oktober i 2016.

29 ønsket en plass

Nytt av året var at NKL sendte bredt ut en utlysning – før uttaket til landslaget.

Først måtte kandidatene melde sin interesse og sende inn en godt begrunnet søknad.

29 unge kokker ønsket en plass på juniorlandslaget, og 10 av dem ble senere plukket ut til en «audition», som besto av en faglig utfordring ved å håndtere en hel fugl, fisk og blåskjell og plukke tilbehør fra et råvarebord.

Senere ble disse 10 igjen skåret ned til seks – etter en nøye vurdering av kaptein Christer Rødseth.

Du kan lese mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS