Bodil Nordjore Foto Det norske måltid

Det norske måltids hederspris til Bodil Nordjore

Bodil Nordjore fikk torsdag kveld Det norske måltids hederspris 2014. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av norsk matkultur, og er en entusiast som svært mange har et forhold til, sier juryen om vinneren.

Publisert

Bodil Nordjore er tildelt Det norske måltids hederspris for 2014. (Foto: Det norske måltid)

Hun føyer seg inn i en celeber rekke av vinnere. Tidligere har Ingrid Espelid Hovig (2011), Halvor Heuch (2012) og Arne Brimi (2013) fått Det norske måltids hederspris.

Foto: Det norske måltid

Økt stoltheten for norsk mat

I jurybegrunnelsen heter det videre at «Bodil Nordjore har gjennom undervisning, foredrag i inn- og utland, bokutgivelser og matprogram formidlet landets mange matskatter kunnskapsrikt og inspirerende. Vinneren har kompromissløst bidratt til å øke stoltheten for norsk mat, og mange kjente kokker oppgir vinneren som en sterk motivasjonskilde til egen utvikling».

Utrettelig arbeid for norsk matkultur

Overrasket prisvinner. (Foto: Det norske måltid)

Nordjore har tidligere mottatt flere priser, deriblant Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for sitt utrettelige arbeid for norsk matkultur og tradisjonsmat. Hun utøver sin virksomhet med et helt naturlig utgangspunkt fra sin egen hjembygd i Telemark. Herfra sendes budskap om norsk mat og matkultur i «turbofart».

Underviser på folkehøgskole

Konferansier Arne Hjeltnes deler ut hedersprisen til Bodil Nordjore. (Foto: Det norske måltid)

Nordjore er kjent fra NRK, og er en svært erfaren formidler av norsk tradisjonsmat med kurs, foredrag og bøker. Hun underviser i tradisjonsmat på Telemark folkehøgskole avdeling Rauland, der det er elever fra hele landet.

Powered by Labrador CMS