Helene Hallre, Årets unge leder.

Ble årets unge leder

Helene Hallre (29), som er mat og drikke ansvarlig («Food & Drinks Manager») på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, stakk av med prisen «Årets unge leder i reisebransjen» under HSMAis kåring av unge talenter. Nå hylles Hallre av sjefen sin, Tarje Hellebust.

Publisert

Helene Hallre, som er mat- og drikkeansvarlig på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, er kåret til «Årets unge leder» i 2014.

– Helene er uten tvil et talent med sitt glødende engasjement. Hun har gått gradene på Oslo Plaza, og underveis uttrykt en ydmyk tilnærming til nye krevende utfordringer og roller. Dette er fullt fortjent og vi er stolte på hennes vegne, sier administrerende direktør på Radisson Blu Plaza Hotel, Tarje Hellebust.

– I ung alder har Helene allerede oppnådd mye, og er en ressursperson i organisasjonen også utenfor sitt eget hotell. Å løfte frem og utvikle kvinnelige talenter er nøkkelen til vår fortsatte suksess. Flere kvinner betyr mer kompetanse, mer inspirasjon og flere innfallsvinkler. Og dette er Helene et levende eksempel på, sier Tarje Hellebust videre.

Hevet standarden

Som F&D Manager har Helene Hallre ansvaret for totalt 45 ansatte og alle serveringssteder på Oslo Plaza; to restauranter, tre barer, alle bankett- og konferanseaktiviteter.

Hallre har blant annet gjennomført en omstrukturering og konseptendring av 34 Restaurant & SkyBar på toppen av Oslo Plaza Hotel. Etter endringene i 34 Restaurant, har restauranten på et halvt år klatret 45 plasser på listen over restauranter i Oslo.

– En stor inspirasjon

Jeg er stolt over å bli tildelt denne prisen, og det er en stor inspirasjon for både meg selv, men også andre unge ledere i bransjen at vi blir lagt merke til. Ved Radisson Blu Plaza Hotel har jeg blitt hørt, og fått både krevende utfordringer og roller, og dette har gjort at jeg har fått utviklet meg og vært en bidragsyter til fellesskapet, sier Helene Hallre.

Helene Hallre fra Nordstrand i Oslo, har Master Certificate i International Management fra Hawaii Pacific University. Hun startet sin karriere i 2005 på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Etter tre år på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger, kom hun tilbake til Oslo, og har siden 2010 jobbet på Radisson Blu Plaza Hotel.

– Dette er fullt fortjent, og vi er stolte på Helene Hallres vegne, sier administrerende direktør på Radisson Blu Plaza Hotel, Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

Søkelys på kvinner

Rezidor Hotel Group har satt kvinnelige toppledere i fokus og jobber målrettet for å være en pådriver for endringer i hele bransjen. Blant annet igangsatte Rezidor i juni i år det interne endringsprogrammet «Women in Leadership».

Ansatte i Rezidor Hotel Group har også tidligere vunnet denne kåringen. I 2012 gikk Thorbjørn Marthinussen, da F&D manager på Radisson Blu Scandinavia, av med seieren i samme konkurranse, og har hatt en bratt karrierestige siden. Nå, to år etter er Marthinussen assisterende direktør på Radisson Blu Oslo Plaza Hotel. Dette er i tråd med hotellkjedens fokus på og mål om å videreutvikle menneske innad i organisasjonen.

Under kåringen ble for øvrig Henrik Ståhl, som er hotelldirektør på Quality Hotel 33, kåret til «Årets Unge Hotelièr»

Les også: Henrik Ståhl ble årets unge hotelièr 2014

Jurybegrunnelsen

Om Helene Marie Hallre sier juryen følgende:

«Årets Unge Leder i Reisebransjen har det mange vil betegne som en tøff jobb. Det er ofte mye som skal fungere prikkfritt, for at gjestene skal få et topp produkt. Vinneren har erfaring og utdannelse både fra Norge utlandet og beskrives som en leder som vet å balansere mellom målrettet økonomisk styring og inkluderende lederskap. Med gjester og ansatte i fokus, har vinneren oppnådd resultater i form av økt omsetning, økt score på klimaanalysen blant ansatte og økt score på gjestetilbakemeldinger. Hun har igangsatt flere tiltak som har medvirket til at hotellet kan jobbe smartere, mer effektivt og oppnå bedre fortjeneste».

Juryen har bestått av:

Morten Thorvaldsen, juryleder, adm. dir., Thon Hotels

Torgeir Silseth, konsernsjef, Nordic Choice Hotels

Hans Kristiansen, sjefredaktør, Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR)

Jens B. Raanaas, adm.dir, Pals AS

Svein Arild Mevold, adm.dir., Scandic Hotels Norge

Ingunn Hofseth, adm.dir., HSMAI

Prisene

«Årets Unge Hotelièr» og «Årets Unge Leder i Reisebransjen» arrangeres av HSMAI, i samarbeid med HRR og andre partnere fra reiselivsbransjen.

Prisene deles ut årlig, og blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller som har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS