Chris Grøntvedt Havana Club (1)

Åttendeplass for Grøntvedt i Havana Club GP

Det var den britiske bartenderen Andy Loudon som vant den 10. utgaven av Havana Club Cocktail Grand Prix. Norske Chris Grøntvedt var beste nordiske utøver, og ble nummer åtte. 47 bartendere fra 42 land deltok i finalen, som selvfølgelig ble arrangert i den cubanske hovedstaden Havana.

Publisert

Chris Grøntvedt ble nummer åtte i Havana Club Cocktail Grand Prix.

I år ble bartendere fra hele verden utfordret i å delta i Cubas tradisjonsrike cocktailarv ved å skape den neste cubanske, klassiske cocktailen.

Enkel, høykvalitetscocktail

Britiske Andy Louden vant Havana Club Cocktail Grand Prix.

Deltakerne ble bedt om å lage en enkel, høykvalitetscocktail inkludert lokale ingredienser som deltakerne selv handlet inn gjennom det ukelange oppholdet på Cuba.

Ved å hente inspirasjon fra verdenskjente cocktails som Mojito og Daiquiri, var det Loudon, fra Satan’s Whiskers i Øst-London, som vant konkurransen med sin Jose Marti Especialcocktail, basert på Havana Club 3 Años, fino sherry og pastis, med lime, sukkerlake og nelliker.

Tyskland på andre, Cayman Islands på tredje

Andreplassen gikk til Tysklands Indika Bandula Silva med sin Doña Isabel cocktail bestående av Havana Club 3 Años, Cubansk cordial, rosa grapefrukt, fersk limejuice og Angostura bitters. På tredjeplass finner vi El Cantinero cocktail, laget av Alessandro Palumbo fra Cayman Islands, basert på Havana Club 7 Años, honning, kaffebønner og mynte.

Best av de nordiske

Chris Grøtvedt, Norges deltaker Chris Grøntvedt ble best av de nordiske deltakerne. Han endte på en åttendeplass, noe som setter Norge høyt opp på listen som en stor cocktailnasjon.

Vinnercocktailen i Havana Club Grand Prix

Under finner du vinnercocktailen til Andy Loudon. Vi har ikke fått oppskriften på Grøntvedts cocktail.

Jose Marti Especial - Andy Loudon (Satan’s Whiskers, UK)

* 40 ml Havana Club 3 Años

* 4 nelliker

* 2 ml Ricard

* 20 ml limejuice

* 15 ml Tio Pepe sherry

* 20 ml sukkerlake

Powered by Labrador CMS