Per Aspelund Findus1 (1)

43 år i Frionor/Findus

Per Aspelund har takket av etter nesten 43 år i bransjen. 66-åringen begynte i Frionor 12. april 1971. Ved nyttår ble han fulltids pensjonist etter tre og et halvt år med delvis AFP i 40 prosent stilling i Findus.

Publisert

Per Aspelund.

– Per Aspelund er en av de store hedersmennene i det norske storkjøkkenmarkedet. Han begynte i Frionor allerede i 1971; det vil si at han ved avgangen ved nyttår har vært i Frionor/Findus i 42 år, 8 måneder og 19 dager, sier Bent Enoksen i Findus.

Aspelund ble først ansatt som salgssjåfør med en gjensidig oppsigelsestid på 14 dager… Allerede i august samme året fikk han gå over til provisjonsavlønning, og fikk egen rute.

I juni i 1974 ble han ansatt som salgsfremmer og tilbud en årslønn på 47 000 kr. Han fikk også firmabil.

Gikk gradene

I 1980 ble Aspelund salgskonsulent, før han 1986 ble dratt inn i et prøveprosjekt i forhold til lavpriser. I mai 1989 ble tradingprosjektet lagt ned, og han fikk tilbud om å fortsette i stillingen som salgskonsulent.

1. januar 2000 tiltrådte han stillingen som salgsleder i Frionor AS. Samme år kjøper eierne til Findus Frionor AS fra Norway Seafood, og Aspelund ble med videre inn i Findus-systemet.

Betydd mye for Findus

– Per Aspelund har uten tvil betydd mye for den fremgangen som har vært på foodservice-avdelingen gjennom de siste ni årene, både med å levere resultater som har vært enestående og gjennom sin væremåte overfor kunder og kollegaer, sier Enoksen.

Powered by Labrador CMS