Innlandskokken er i gang. Nærmest Rune Veslum og commis Idar Martinsen, bak i bildet Eskild Løkken og commis Gjermund Solbeg. (Foto: Morten Holt)

Full fart på Østlandske Storhusholdning

Det er full fart på storkjøkkenmessen Østlandske Storhusholdning i Hamar. I løpet av dagen skal også historiens aller første «Innlandskokk» kåres. Se bilder fra messen her.

Publisert

– I ettermiddag kåre vi historiens første «Innlandskokk». Dette er et arrangement vi skal ha annet hvert år – alltid i forbindelse med Østlandske Storhusholdning, forteller Frank Kjerland, som er daglig leder for Lærlingekompaniet Innlandet.

Tre deltakere var påmeldt, men en måtte melde forfall, og det er to kokker som nå kokkelerer i den nye konkurransehallen på messen.

Eskild Løkken fra Forstmann i Elverum kjemper om å bli historiens første Innlandskokk. Her sammen med commis Gjermund Solberg (bak). (Foto: Morten Holt)

Dette serverer Eskild Løkken (Forstmann, Elverum) og commis Gjermund Solberg

Forrett: Lettrøkt, aske og urtemarmorert Hardangeraure med saltbakt rødbete, syltet gulbete, crudite av chioggia bete, emulsjon av purre og urter, dryss av purresot.

Hovedrett: Ballotine av kjelår med sellerikrem, hasselback gulrot, sylta løk, ovnsbakt potet og kje(tt) god saus.

Rune Veslum (til høyre) og commis Idar Martinsen. Veslum er påtroppende kjøkkensjef hos Matfatet i Brumunddal. (Foto: Morten Holt)

Dessert: Pære og sitronsorbet, eplemousse, eplechips, pæresaus doughnut, salt karamell, krokan, sponge, smørstekt epple.

Dette serverer Rune Veslum (Matfate, Brumunddal) og commis Idar Martinsen

Forrett: Røkt Hardangeraure med variasjon av bete, urteolje.

Hovedrett: Ravioli av kje og langtidsbakt lår. Rødvinssaus tilsmakt med sort hvitløk, grønnkålchips og fargede gulrøtter fra Valborg.

Lise Sundberg, som driver Kafé Krydder i Sogndal, sammen med messegeneral Konrad Sel (til venstre) og Vegard Halden Vinje hos Oluf Lorentzen. (Foto: Morten Holt)

Dessert: Posjert pære med baba og epleconsumè.

Les også: Til NorgesCup fra Hedmark og Oppland

Tine Partner med en rekke av nyhetene som presenteres på Østlandske Storhusholdning. Fra venstre Randi Frustøl, Anne Hoffsbakken, Margunn Berge og Jan A. Pedersen. (Foto: Morten Holt)
Stine Mari Kaspersen fra Oluf Lorentzen serverer smaksprøver. (Foto: Morten Holt)
Hva med en bøkerøkt burger? undrer Rune Karlsen hos Kuraas (Narvik-basert kjøttbedrift, som var en del av Grilstad fra 1986 til 2013). Karlsen tror dette er Norges første bøkerøkte burger. Burgeren ble lansert sommeren 2017. Karlsen er selger for Kuraas på Østlandet. (Foto: Morten Holt)
Torbjørn Møllerop fra Pers Kjøkken serverer ribbe, pinnekjøtt og pølse, produsert av bedriften i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)
Ruben Øksendal hos Vestfold Fugl tilbereder bakt benfritt kyllinglår med urter og hvitløk. (Foto: Morten Holt)
Mari Hasselgård hos Feldts Fisk & Skalldyr serverer smaksprøver. Selskapet har hovedbase i Smögen i Sverige, og den norske avdelingen holder til i Drammen. (Foto: Morten Holt)
Elisabeth Vallgård hos OneShot Norge gjør klar enda en porsjon med Frozen Yoghurt på Østlandske Storhusholdning. (Foto: Morten Holt)
Haugen-Gruppen har laget en sportspub på Østlandske Storhusholdning. Utenfor puben demonstrerer Mats Johansson Tabascos sterke hemmeligheter. Her er det Kaia Fagerheim som får testet smaksløkene. (Foto: Morten Holt)
Sissel Bjørk Dahl er KAM hos Jensen & Co, som er tilbake i storhusholdningsmarkedet. (Foto: Morten Holt)
Fargerik stand hos Jæder.  Her tilbereder Espen Solgaard slidersbrød med hvitløksmør fra Mills. (Foto: Morten Holt)
Den lette julebrusen uten sukker fra Hamar/Lillehammer Bryggeri har blitt en suksess. I år lanseres den også på 1,5 liter, forteller Thomas Nervik Gundersen hos Ringnes AS. (Foto: Morten Holt)
Salgssjef Tore Hamre hos Norice Seafood AS/Viking Seafood AS viser frem lutefisken, som nylig fikk sølvmedalje. Til venstre fritert blekksprut. (Foto: Morten Holt)

Tok turen fra Sogndal

De fleste besøkende på messen er fra Hedmark og Oppland, men det er også langveisfarende på plass. En av dem er Lise Sundberg, som drive Kafé Krydder og serveringen i en varmestue i et skisenter i Sogndal. Det ble en strabasiøs og lang tur på vekslende føreforhold over fjellet, men hun koste seg på Østlandske Storhusholdning.

Vi er 6000 innbyggere i Sogndal, og i tillegg 3000 studenter. Etterspørselen etter «sunne» varer øker sterkt, og jeg er her for å se etter nye ideer og konsepter. Jeg – og kundene mine, ønsker et sunnere tilsnitt på maten, gjerne i form av vegetarkost eller fisk, forteller Sundberg.

Se bilder fra messen under

Se bilder fra messens første dag her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS