Du er her

Til NorgesCup fra Hedmark og Oppland

Oskar Devik Olsen (Bessheim) og Camilla Brendjord Hetland (Vianvang) vant i dag lærlingkonkurransen på Østlandske Storhusholdning, og er klare for NM-finalen (NorgesCup) i Rogaland i januar 2018.
Av Morten Holt
Publisert 25.10.2017 18:16

Lagleder for vinnerduoen fra Oppland var Sindre Kristiansen Ruste.

Restaurant Forstmanns (Elverum) lag med Jan Marius Nygård Hagen og Gjermund Solberg endte på sølvplass, mens det andre laget fra Bessheim/Vianvang, bestående av Lisbeth Risheim og An-Magrit Bjørnerås Langøien, sikret bronseplassen.

De andre tre deltakende lagene ble plassert på fjerdeplass.

Konkurransen var uttak til NM-finalen fra Hedmark og Oppland. Det er Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland som står bak HedOpp-mesterskapet.

Les også: Dette er Oslos beste kokkelærlingerLes også: Scandic Maritims lærlinger vant Haugalandcup

Dette laget lærlingene

Lærlingene laget følgende meny til juryen:

Forrett: Skalldyr-mousseline. (S.139 i kokkelære Gausdal).

Hovedrett: Skulle inneholde gårdskylling.

Dessert: Skulle inneholde plommer.

Deltakerne laget mat til åtte personer, og alle rettene på tallerken. Lagene hadde tre timer til rådighet, inkludert 15 minutter med lagleder på kjøkkenet før start.

Disse var med

Disse var med i lærlingekonkurransen på Østlandske Storhusholdning 2017:

Lag 1: Jan Marius Nygård Hagen og Gjermund Solberg (Forstmann, Elverum). Lagleder: Eskild Løkken.

Lag 2: Lisbeth Risheim og An-Magrit Bjørnerås Langøien (Bessheim/Vianvang). Lagleder Dan Robert Leirvåg.

Lag 3: Solveig-Marie Gjemble Aarstad og Hanna Veitsle (Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær). Lagleder: Ottar Skaslien.

Lag 4: Lisa Kristin Lervik og Martin Langbråten (Scandic Elgstua, Elverum). Lagleder: Ronny Olsbø.

Lag 5: Oskar Devik Olsen og Camilla Brendjord Hetland (Bessheim/Vianvang). Lagleder: Sindre Kristiansen Ruste.

Lag 6: Daniel André Sagerud og Kasper Kristiansen Broen (Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær). Lagleder: Ottar Skaslien.

Bra besøk første dag

Østlandske Storhusholdning arrangeres 25. og 26. oktober 2017. Arrangementsansvarlig Konrad Sel opplyser at besøket den første dagen var meget bra. 813 personer var innom Hamarhallen i dag. Torsdag skal Innlandskokken kåres for første gang.

Se hvem som kjemper om å bli den første Innlandskokken her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her