Christopher Davidsen (fra venstre), Fredrik Ringe og Karl Erik Pallesen på ”fisketur” for å hente råvarer til førstkommende helgs popup-middag. (Foto/illustrasjon: Fredrik Ringe)

Popup-restaurant for dem som trenger det

En sølvvinner i Bocuse d’Or, en kjent kjøkkensjef og coach og en anerkjent matfotograf har slått seg sammen, og lager popup-restaurant i Stavanger. Alt overskudd av drift går til noen som trenger det. I år falt valget på «Stiftelsen sykehusbarn».

Publisert

– En av grunntankene bak konseptet utover å lage en slags hybrid mellom fine-dining og fest på grendehuset, var å gi penger til veldedige formål. Vi ønsker rett og slett å bruke litt av fritiden vår til å gi tilbake til samfunnet, forteller Karl Erik Pallesen, til daglig medeier og daglig leder for Fisketorget i Stavanger.

Hele konseptet har fått navnet «Café KaFaen».

Her kan du følge Café KaFaen på Facebook

Christopher W. Davidsen (fra venstre), Fredrik Ringe og Karl Erik Pallesen fotografert da de hadde popup for Bob Stylister i august (Foto: Ingvild Lindås)

Humoristisk motpol til fine-dining

– Vi bestemte oss for å gjøre dette i fjor. Dette gjøres utelukkende på egne premisser, og tanken er å lage en slags humoristisk motpol til «fine-dining», selvfølgelig med veldig god mat, show og underholdning, sier Karl Erik Pallesen, som har med seg Fredrik Ringe og Christopher W. Davidsen i popup-prosjektet.

Fredrik Ringe er matinteressert fotograf med eget studio i Stavanger, og blant annet mye brukt av Stiftelsen Bocuse d’Or Norge.

Christopher W. Davidsen tok sølv for Norge i Bocuse d’Or 2017, og er nå i ferd med å etablere restaurant på Britannia Hotel i Trondheim, som gjenåpner våren 2019.

Les også: Davidsen åpner restaurant på Britannia Hotel

80 gjester med fallskjerm

Så langt har de tre hatt en popup i studiet til Fredrik Ringe med 20 gjester og en i forbindelse med Bob Stylisters (frisørsalong) 20-årsjubileum i august med 30 gjester, Men det er førstkommende lørdag, 22. september, det virkelig skal dras på.

Karl Erik Pallesen (til venstre) var coach da Christopher W. Davidsen vant Årets kokk i 2016. I midten commis Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)

– 80 gjester har meldt sin ankomst på et sted i Stavanger. De har bare fått beskjed om å ta med sjøsyketabletter og fallskjerm, sier Pallesen humoristisk, og legger til:

– Vi har funnet et meget kult lokale med plass til litt folk. Vi vil ikke røpe hvor det er, men har du voldsom høydeskrekk, anbefaler vi at du finner på noe annet den kvelden!

12 retter i avslappende omgivelser

– Vi serverer en 12-retters meny, og alt skjer i avslappende og litt «rocka» omgivelser, forklarer Pallesen.

– Hva står så på menyen førstkommende lørdag?

– Det meste er jo hemmelig, men det er jo ingen hemmelighet at det blir mye sjømat. Dessuten blir det innslag fra Christopher Davidsens Bocuse d’Or-karriere. Og på disse arrangementene vil det alltid serveres retter som vi selv ville ha satt pris på å få servert, svarer Karl Erik Pallesen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS