Idunn Nilsen (til høyre) og Camilla Berg Mårtensson fra De 3 Stuer er historiens første vinnere av kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)
Idunn Nilsen (til høyre) og Camilla Berg Mårtensson fra De 3 Stuer er historiens første vinnere av kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)

De 3 Stuer vant historiens første kantine-NM

Barndomsvenninnene Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson, som begge arbeider hos kantineaktøren De 3 Stuer, er historiens første vinnere av kantine-NM.

Publisert
Jubel for De 3 Stuer i kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)
Jubel for De 3 Stuer i kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)

De to vant onsdag 27. september finalen på Kit-akademiet foran Renate Østmo og Øyvind Raaen fra ISS Grensesvingen, mens Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker sikret bronsemedaljen til Toma Forusbeen.

De to vinnerne, Idunn Nilsen (til venstre) og Camilla Berg Mårtensson, har kjent hverandre i lang tid. (Foto: Nils Henrik Sjo)
De to vinnerne, Idunn Nilsen (til venstre) og Camilla Berg Mårtensson, har kjent hverandre i lang tid. (Foto: Nils Henrik Sjo)

Kjent hverandre siden de var åtte år

Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson har kjent hverandre i lang tid.

– Vi møttes da vi var åtte år, og senere gikk vi på kokkelinja på Vestby videregående samtidig. Vi har også jobbet sammen før vi begynte i De 3 Stuer, forteller de to.

Sølv til ISS Grensesvingen og Renate Østmo og Øyvind Raaen. (Foto: Arrangøren)
Sølv til ISS Grensesvingen og Renate Østmo og Øyvind Raaen. (Foto: Arrangøren)

Personalrestauranter med ekte råvarer og matglede

På spørsmålet om hva som var motivasjonen for å bli med på NM, er begge samstemte på at de ønsker å bidra til å få frem at personalrestauranter er noe annet enn «posemat».

– Vi identifiserer oss med De 3 Stuers konsept; Ekte kokker, ekte råvarer og ekte matglede! sier Nilsen og Berg Mårtensson.

Bronse til Toma og Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker. (Foto: Arrangøren)
Bronse til Toma og Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker. (Foto: Arrangøren)

– Hva er å det beste med å jobbe som kantinekokk?

Det å utøve kreativ frihet med begrensede budsjettmidler til rådighet er noe vi synes er en positiv utfordring, og selvfølgelig er det motiverende med gode tilbakemeldinger fra våre gjester, sier de to kokkene.

Høyt nivå i finalen

Hoveddommer Jørn Lie sammen med en av de andre dommerne, Tomas E. Karlsen. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)
Hoveddommer Jørn Lie sammen med en av de andre dommerne, Tomas E. Karlsen. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)

Det var et meget høyt nivå på finalen. Finalistene imponerte med kreative bidrag, flotte presentasjoner, og ikke minst – god smak på det som ble tilberedt.

De tre lagene sto igjen i finalen etter at 12 lag deltok i semifinalen i juni.

Les også: Disse lagene er klare for semifinalen i kantine-NM

Det ble serverte mange gode og fine retter i kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)
Det ble serverte mange gode og fine retter i kantine-NM. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)

– De tre beste kantinene i Norge

Hoveddommer Jørn Lie fremhevet at alle lagene er vinnere.

– Dere som har vært med i finalen er Norges tre beste kantiner, konstaterte Lie. Han fremhevet også de mange gode smakene som de fire dommerne kunne glede seg over. Samtlige lag leverte en varmrett, en suppe, dagens påsmurt og dagens salat.

Les også: Finalelagene i kantine-NM er klare

Arenaen fungerte

Finalen ble arrangert på Kit-akademiet hos Asko i Oslo. Daglig leder Tore Trangmyr er veldig fornøyd med arrangementet.

– Fasilitetene fungerte bra for alle involverte. Jeg er veldig glad for at vi på denne måten kan bidra til å synliggjøre den viktige jobben som kantinekokkene gjør, sier Trangmyr.

Arrangørene

Arrangørene for kantine-NM er Grilstad Storkjøkken (initiativtaker), Asko, Unil, Vestfold Fugl, Läntmannen Unibake, Engrosfrukt og Culina.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her