NKL etablerer «Mini Chefs»

Norske Kokkers Landsforening (NKL) etablerer mini chefs, et matgledetilbud til barn og unge i alderen 10-15 år.

Publisert

Her er søkelyset satt på gode matopplevelser sammen med profesjonelle kokker i Norske Kokkers Landsforening.

Hovedmålgruppen er barn og ungdom i alderen 10-15 år, men NKL vil fokusere spesielt på ungdomskolelever 8., 9. og 10. trinn – med særlig vekt på 10. trinn, som skal søke til videregående skole.

Formålet

Norske Kokkers Landsforenings mål med dette tiltaket er å:

· la målgruppen oppleve matglede

· inspirere barn og ungdom i alderen 10-15 til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsriktig måltid med gode norske råvarer.

· kunne lage en god frokost, en riktig lunsj- / matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helg- og høytidsmat.

· bli kjent med den norske tradisjonsmaten, det norske kjøkken og norske råvarer

· «Mini Chefs» skal også ha kunnskap om og utøve god forståelse for kjøkkenhygiene, så vel som personlig hygiene

· få lyst til å bli kokk og søke restaurant- og matfag VG1

NKL «Mini Chefs» starter fire piloter i april 2021

· NKL Sogn & Fjordane

· NKL Haugalandet

· NKL Rogaland

· NKL Østfold

Målet til NKL er at «Mini Chefs skal fire aktiviteter første halvår og fire i andre halvår i 2021.

Det legges opp til deltagelse med foreldre på den siste aktiviteten før hver sesongslutt. Foreldrene skal oppleve sine barns prestasjoner, gleden av mestring og få en bedre forståelse av kokkeyrket gjennom aktiviteten barn og unge deltar i.

NKL-foreningene skal samarbeid med en videre gående skole som har restaurant- og matfag/kokkefag.

Målet er å planlegge aktiviteten med en rød tråd for alle «Mini Chefs i NKLs foreninger, lage gode oppskrifter, slik at alle «Mini Chefs» kan lage seg sin egen oppskriftsbok (fysisk og digitalt).

Få flere til å søke restaurant- og matfag

De som er med på «Mini Chefs» skal også besøke Tine MatCup og NorgesCup for å bli motivert til å søke restaurant- og matfag VG1.

NKLs pilotforeninger skal arbeide aktivt mot aldergruppen på skoler, i egne barns og barnebarns nettverk, og sammen med andre fritidsaktiviteter i regionen

Der kan være naturlig og mulig å samarbeid med «Unge Kokker» og «Ungt Entreprenørskap».

Alle som bli med på «Mini Chefs» skal ha hvite uniformer med egen signaturlogo.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS