Bordet for Karla vokser i omfang

Bordet for Karla Siverts blir mer omfattende. Førstkommende helg arrangeres både «Et bord for Karla» og «Signatur». En rekke restauranter er med på førstnevnte, mens sistnevnte middag samler en rekke anerkjente kokker både fra Norge og utlandet.

Publisert
Styreleder for KokkeKarlas legat, Thorleif Linhave Bamble, på fjorårets arrangement. (Foto: KokkeKarlas legat)

– Førstnevnte er en nasjonal dugnad og sistnevnte er selve hovedeventet. Her blir også årets vinner av KokkeKarlas stipend annonsert, melder styreleder for KokkeKarlas legat, Thorleif Linhave Bamle.

«Signatur»

Årets hovedmiddag har fått navnet «Signatur», der noen av de fremste kokkene fra Norden kommer til Oslo.

Dette er noen av kokkene som deltar:

Rosio Sanchez fra Hija de Sanchez

Matthew Orlando fra Amass

Esben Holmboe Bang fra Maemo

Heidi Bjerkan fra Credo

Mikael Svensson fra Kontrast

Rene Fagerhøi fra Bula Bistro

Sasu Laukkonen fra Ora restaurant

Eline Haugan Bordvik fikk stipendet i fjor. (Foto: KokkeKarlas legat)

Eline Haugan Bordvik fra Koks (fjorårets stipendvinner)

KokkeKarlas legat

For andre året på rad deles også KokkeKarlas Legat ut stipend på 50 000 kroner til en ung fremadstormende kokke i forbindelse med årets middag.

Middagen arrangeres i år på Kontrast søndag 23. september klokka 18, og stipendet deles ut klokka 19, melder Linhave Bamle.

Ole Martin Alfsen serverte på fjorårets arrangement. (Foto: KokkeKarlas legat)

I fjor fikk Eline Haugan Bordvik stipendet.

Les også: Eline Haugan Bordvik fikk KokkeKarlas første stipend

«Et bord for Karla»

Fra fjorårets arrangement. (Foto: KokkeKarlas legat)

Hvert år arrangeres det en landsomfattende dugnad i restaurantbransjen til inntekt for Kokkekarlas legat. Samme dag som hovedeventet, donerer mer enn 20 restauranter i hele landet inntekten fra ett bord til legatet.

Dette er restaurantene som deltar med «Et Bord for Karla»:

Statholdergaarden, Brasserie France, Brasserie Hansken, BRO, Lysverket, Hoggorm, 1887, Renaa, Bass, Grådig, Plah, Spiseriet, Margogbein, Røst, Smalhans, Strand Restaurant, Le Benjamin, Bon Lio. Du kan også bidra ved å spise på BrasserieX på Quality Hotel Tønsberg og Quality Airport Hotel Stavanger, eller på Kitchen and Table-restaurantene på Clarion Hotel The Edge i Tromsø og Clarion Hotel Admiral i Bergen.

KokkeKarlas legat

Legatet er opprettet etter ønske fra Karla Linhave Siverts og hennes arvinger. Legatet har som formål å fremme kokkefaget og kvinner i faget gjennom å tildele et årlig stipend på 50 000 kroner.

Videre gir legatet også støtte til unge mennesker som havner i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av alvorlig sykdom.

Les mer om legatet her

Les mer om Karlas kjøkken her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS