Både André Larsen (til venstre) og Anders Sletten er klare for finalen av Årets Sjømatkokk. Her er de to etter ha kapret sølv- og gullmedaljen i Arktisk Kokk i 2015. (Foto: Arktisk Kokk)
Både André Larsen (til venstre) og Anders Sletten er klare for finalen av Årets Sjømatkokk. Her er de to etter ha kapret sølv- og gullmedaljen i Arktisk Kokk i 2015. (Foto: Arktisk Kokk)

Dette er deltakerne i Årets Sjømatkokk

Lørdag 11. juni arrangeres Årets Sjømatkokk 2016 i Bergen. Fire deltakere, to fra nord, en fra Bergen og en fra Stavanger, er klare for finalen, som i fjor ble vunnet av Thomas Faa fra Charles & De i Sandnes.

Publisert
Kun sjømat på menyen når Årets Sjømatkokk 2016 skal kåres lørdag 11. juni. (Foto: Årets Sjømatkokk)
Kun sjømat på menyen når Årets Sjømatkokk 2016 skal kåres lørdag 11. juni. (Foto: Årets Sjømatkokk)

Hovedråvarene i årets konkurranse er tørrfisk, sild og øl. Det har vært stor interesse for konkurransen og kokker fra hele landet har sendt inn bidrag. Årets finalister er nå plukket ut basert på innsendte oppskrifter:

Dette er årets finalister

Fire finalister er klare, en fra Bergen, en fra Stavanger, og to av fra restauranter i Nord-Norge, nemlig vinneren ogsølvinneren av Arkisk kokk 2015, Anders Sletten fra Hoelstuen i Harstad og André Larsen fra Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

* Kim André Samnøen, Biologen Akvariet Brasseri, Bergen

* Sebastian Schlawicke, Fisketorget Stavanger/Matboden

* Anders Sletten, Hoelstuen Restaurant, Harstad

* André Larsen, Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Kjente kokker har vunnet

Konkurransen «Årets Sjømatkokk», som med årene er vunnet av flere av landets aller beste kokker, er en viktig del av satsningen på å inspirere både publikum og bransjen for å øke interessen for, og bruken av sjømat.

I fjor var det Thomas Faa fra Charles & De i Sandnes som vant konkurransen.

– Det å vinne prisen Årets Sjømatkokk har vært en døråpner og gitt flere muligheter. Veldig kjekt å ha dette på CV`en. Dette var virkelig en fin erfaring å ta med seg, uttaler Thomas Faa, som nå arbeider for nyåpnede Mondo Restaurant & Bar i Sandnes.

Andre tidligere vinnere er blant andre Odd Ivar Jørgensen (NordØst i Trondheim), Kåre André Hjartholm fra Brygga 11 (vant også NM i kokkekunst 2015), Thomas Johansen Borgan (også vunnet NM i kokkekunst), Petter Beyer (også vunnet Linie Award) og Christian A. Pettersen (NM-vinner og nummer to i årets kokk 2015).

Arrangeres i Bergen

Konkurransen gjennomføres årlig i Bergen. Dette er et viktig bidrag for også innen kokkeverdenen å befeste Bergen som landets sjømathovedstad. Det bygger også opp under Bergens deltakelse i Unesco sitt kreative nettverk innen gastronomi. I tillegg til heder og ære mottar vinneren av Årets Sjømatkokk 2016 en sjekk fra Sparebank 1 SR Bank på 15 000 kroner.

Konkurransen arrangeres av Bergen Kokkenes Mesterlaug på Festningskaien.

Program

10.00: Oppstart.

13.30: Første rett serveres dommerne kl. 13.30.

14.45: Siste rett serveres kl. 14.45.

15.30: Premieutdeling.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS