Det søkes etter nye drivere av KavliMoen. (Foto: KavliMoen)
Det søkes etter nye drivere av KavliMoen. (Foto: KavliMoen)

Søker drivere til etablert spisested

Kokkeparet Olise og Bjørn Cameron Alexander har utviklet overnattings- og spisestedet KavliMoen Gård i Eresfjord til noe utenom det vanlige. Nå søker styret nye drivere til stedet.

Publisert
Kokkeparet Olise og Bjørn Cameron Alexander gir seg på KavliMoen. Nå søker styret nye drivere til stedet. (Foto: KavliMoen)
Kokkeparet Olise og Bjørn Cameron Alexander gir seg på KavliMoen. Nå søker styret nye drivere til stedet. (Foto: KavliMoen)

– Våre svært dyktige forpaktere de siste seks årene søker nye utfordringer, og har valgt å avslutte sitt arbeidsforhold/ leieforhold med KavliMoen Stiftelsen – med virkning fra 1. juli 2016, melder Frode Meringdal i styret for KavliMoen-stiftelsen, som forpakter spise- og overnattingsstedet

Kokkefaglig bakgrunn

– Stiftelsen søker nå etter en leietaker med sterk kokkefaglig bakgrunn til å videreutvikle KavliMoen-konseptet med ekstraordinær matopplevelse for privat og bedriftsmarkedet, som sammen med kultur, natur, jakt og fiske vil skape gode opplevelser og vekst og utvikling av KavliMoen Gård, melder Meringdal.

KavliMoen gård i Eresfjord. (Foto: KavliMoen)
KavliMoen gård i Eresfjord. (Foto: KavliMoen)

– Oppdraget vil eksempelvis passe for et par som har erfaring fra høykvalitetsrestauranter og som ønsker å realisere en drøm om å starte egen virksomhet med frihet til å utvikle et eget unikt konsept med basis i matfaglig kvalitet og ekstraordinær service som kunder vil ta en lang omvei for å oppleve.

Markant i Møre og Romsdal

Olise og Bjørn Cameron Alexander, som nå slutter på stedet, har oppnådd en status som ett av de ledende spisestedene i Møre og Romsdal, med nasjonal kundeliste, og de etablerte raskt en god økonomisk drift i eget selskap.

– Vi tenker oss et åremål på tre til fem år, men er fleksible på dette, legger han til.

KavliMoen. (Foto: KavliMoen)
KavliMoen. (Foto: KavliMoen)

Kokkepar?

Meringdal ser for seg at mulige kandidater til å videreutvikle stedet, kan være et par som jobber på en av topprestaurantene i Norge (Oslo), og som kan tenke seg å starte for seg selv med lav terskel.

– Ingen investeringer vil kreves, og enebolig følger gunstig som del av avtalen, melder han.

KavliMoen Gård

KavliMoen Gård er barndomshjemmet til Fred Kavli (1927-2013). Fred Kavli utvandret fra Norge og bygde opp en stor industriell virksomhet i USA og er grunnleggeren av Kavliprisene i nanoteknologi, astrofysikk og nevrovitenskap som deles ut av Hans Majestet Kong Harald. Hovedrestaureringen av Moen gård, som er en gave til bygda fra Fred Kavli, ble avsluttet i 2011 og inneholder foruten topp utstyrt kjøkken, matsal i hovedhuset til 60 personer, Kavlisalen med kapasitet på 120 gjester, 10 dobbeltrom og 2 enkeltrom for overnatting samt en museumsdel som omhandler gårdens og Fred Kavlis liv.

Du kan lese mer på Kavlimoen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS