Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Michelin til Trondheim

I februar 2019 fikk Trondheim sine to første Michelin-restauranter. Neste år skal det nordiske Michelin-drysset foregå i trønderhovedstaden.

Publisert

For første gang i historien skal Michelin-guiden presenteres i Norge. Neste år er Trondheim vertskap når den verdenskjente guiden skal dele ut sine stjerner. 17. februar 2020 avholder Michelin, sammen med Visit Trondheim, sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020.

Dermed havner trønderne, med sine to én-stjerners restauranter, midt i sentrum av den prestisjefylte stjerneutdelingen når gastronomiens superstjerner og journalister fra hele verden kommer til «trønderhovedstaden».

Viktig kulinarisk destinasjon

– Vi ser frem til å feire de nordiske restaurantene i Trondheim til neste år. Byen har i løpet av de siste årene blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og Norden, hvor tradisjon møter nye ideer. Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på, sier internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

Middag på Britannia Hotel

Selve presentasjonen av Michelins nordiske guide vil skje i Olavshallen, etterfulgt av en middag for gjestene på Britannia Hotel. Årets Michelin Guide Nordic Countries blir arrangert i samarbeid med Visit Trondheim.

– Dette er helt fantastisk, – et historisk vendepunkt for matbyen Trondheim! Vi gleder oss til å ønske presse, deltakere og gjester velkommen til Trøndelag i februar. Nå får vi en unik sjanse til å vise frem hele regionen med både produsenter, topprestauranter og enklere spisesteder, som alle deler en lidenskap for de gode råvarene. Det er jo her de nordiske smakene kommer fra, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Tanja Holmen.

Posisjonere Norge som matnasjon

Også reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge slipper jubelen løs i dag.

– Vi gratulerer Trondheim, som i 2020 er vertskap for tidenes første Michelin Nordic på norsk jord. Dette er utvilsomt en unik mulighet til å få internasjonal oppmerksomhet og særlig få vist fram det Trondheims-regionen har å by på, med smaksopplevelser i verdensklasse, kultur og historie. Byen har markert seg i mange år som en matby og med merkevaren «Home of Nordic Flavours» – noe som også gagner hele Norge som reisemål. Michelin-utdelingen til Trondheim og Norge er definitivt en anerkjennelse av jobben med å posisjonere Norge som matnasjon, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gleder seg også over nyheten.

– Det er gøy at Michelin ønsker å legge dette arrangementet til Norge. Jeg heier på alt som kan bidra til bedre mat. Jeg håper den økte oppmerksomheten om Norge som matnasjon bidrar til etablering av små og mellomstore bedrifter, integrering i arbeidslivet og attraktive mattilbud. Gratulerer til Trondheim og lykke til med arrangementet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Invitasjon til utvalgte medier og journalister blir sendt ut i løpet av januar 2020. Som alltid vil Michelin dele en pressemelding med fullstendig liste over restaurantene som mottar stjerner, umiddelbart etter presentasjonen.

Michelin Guide Nordic Countries

Den første utgaven av Michelin Guide Nordic Countries kom i februar 2015. 2020 blir det første året hvor guiden deles ut i Norge. Norge har totalt åtte stjernerestauranter i 2019-utgaven av guiden, fordelt mellom én tre-stjerner (Maaemo i Oslo) og syv én-stjernere (Kontrast, Galt og Statholdergaarden i Oslo, Credo og Fagn i Trondheim, og Sabi Omakase og Re-Naa i Stavanger). 2020-utgaven av guiden blir lagt ut for salg hos utvalgte forhandlere dagen etter lanseringen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS