
Dette er Norges tredje kokkelandslag
Seks kokker, tre kvinner og tre menn, er tatt ut på det norske kokkelandslaget i Community Catering. Den første konkurransen blir i februar 2020.

Foruten manager og kaptein, er det fire andre kokker på laget. Deltakerne må ha fagbrev som kokk eller konditor, eller som institusjonskokk, og være medlem i NKL.
Saken fortsetter under bildet

Dette er deltakerne på det norske kokkelandslaget Community Catering, som ble gjort kjent under NM i kokkekunst i Trondheim i dag:

Manager: Anita Stene, Eurest / Compass Group, Oslo.

Kaptein: Thomas Ekenes-Fosback, Grilstad Storkjøkken.
Inger Renathe Østmo, ISS, Oslo.
Sara Osuma Maalø, Hegstad & Blakstad, Trondheim.
Christian Mathiassen, Toma, Sandnes.
Christopher Jarodd, bRest, Oslo.
Les også: Kokkene fra Hegstad & Blakstad vant historiens første Community Catering-NM.

Rutinert landslag
– Vi har hatt en prosess rundt dette siden mai, og hatt over 20 kandidater i alderen 22 til 54 år til vurdering. Det blir et rutinert landslag, og gjennomsnittsalderen er nok rundt 30 år, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

Norges landslagsdeltakere skal nå på «studietur» når VM Community Catering arrangeres i Luxembourg i slutten av november.
Legger lista høyt

Der skal de bli kjent med konkurranseformen. Senere skal laget delta i sin første store offisielle konkurranse i OL i Stuttgart i februar 2020.
– Vi legger lista høyt. Målet er pallen i vår første konkurranse, fastslår NKL-sjefen.

Gir bransjekategorien et løft
Fra før har vi et junior- og et seniorkokkelandslag. Et av målene med et landslag for denne bransjekategorien, er å bidra til enda bedre rekruttering og bedre omdømme.
– Etableringen av dette kokkelandslaget Community Catering har blitt tatt svært godt imot. Dette vil utvilsomt gi kokkene i denne bransjekategorien et løft, mener Wasenius.
– En anerkjennelse
Gründer og daglig leder for bRrest, Ivar Villa, uttaler følgende:
– Vi er stolte og glade over å ha deltakere på det første norske kokkelandslaget for bransjen. For oss i bRest er dette en ekstra bonus, og en motivasjonskilde i vårt daglige arbeid. For oss som legger så mye vekt på menneskene som står bak maten som serveres, er det en anerkjennelse å få være med på denne satsingen.
– Det er en mye større faglig utfordring å arbeide med Community Catering enn å drive med såkalt kommersiell matlaging og servering. Det er alltid mye enklere å lage mat til nye gjester hver dag – slik man gjør på restauranter og vanlige spisesteder. Vi har de samme gjestene hver dag, og det stiller store krav til variasjon, mangfold, ernæring og økonomi hos våre dyktige kokker, sier Ivar Villa.