Andy Friedrichs i gang med honningproduksjonen med Honey Flow-kuber på Kleivstua. (Foto: Kleivstua)

Lager Kleivstua-honning på unikt vis

Det er en del hoteller og restauranter som lager sin egen honning, men på Kleivstua på Krokkleiva skiller de seg litt ut fra mengden. Det er nemlig det første stedet i Norge som produserer honning fra australske Honey Flow-kuber.

Publisert
På Kleivstua produseres det honning fra australske Honey Flow-kuber. (Foto: Kleivstua)

– Det var svært få som trodde dette ville fungere her i Norge. Flytende honning fra kran kunne ikke la seg gjøre, mente mange. Men vi fikk Ringerike birøktelag til å hjelpe oss, forteller Andy Friedrichs på Kleivstua. Gjestgiveren tok et birøkterkurs for å komme i gang.

Les mer på Honeyflow.com

Andy Friedrichs datter Jessie har vist så stor interesse for bi-prosjektet på Kleivstua at hun har fått egen bi-drakt. (Foto: Kleivstua)

Biene på plass i juni

Han forteller at biene var på plass på Kleivstua i midten av juni, og allerede nå er det tappet over 12 kilo med flytende honning.

Egenprodusert honning til gjestene på Kleivstua. (Foto: Kleivstua)

– Størstedelen av sommerferien har gått med til å følge med på utviklingen i kubene. Sammen med min datter Jessie, som også har vist stor interesse for prosjektet, var vi oppe her på Kleivstua mange ganger i løpet i juli for å se hvordan biene klarte seg, forteller Friedrichs.

Inn i rekken av egne produkter

Kleivstua-biene har vært produktive denne sommeren. (Foto: Kleivstua)

Så snart blir det også en egenprodusert honning til gjestene på Kleivstua på Krokkleiva i Buskerud, og dette produktet føyer seg inn i rekken av stedets egne produkter.

Kleivstua (nederst i bildet) ligger høyt over landskapet med utsikt mot Sundvollen og store deler av Ringerike. (Foto: Kleivstua)

– Fra før har vi Kleivstuas kalvepølse (samarbeid mellom Ringebu pølsemakeri og Kleivstuas kjøkkensjef), Kleivstua olivenolje (samarbeid med både familien Grati i Rufina i Italia og Moestue), Kleivstua akevitt (samarbeid med Halvor Heuch), Kleivstua kaffe (samarbeid med Joh. Johannson) og Kleivstua Trøll-øl (samarbeid med Låven Mikrobryggeri i Lier). Snart vil vi også lansere Kleivstuas rødvin, der vi samarbeides med Vingruppen, forteller Andy Friedrichs.

Produsert mye på to måneder

– Nylig hadde vi besøk av en av eierne av firmaet Honey Flow, samt et filmcrew fra Australia. De ønsket å filme mens jeg tappet honning fra deres kuber, som den første i Norge. De ble imponert over at Kleivstua-biene har produsert så mye honning på bare knappe to måneder. Filmen skal brukes i en reklamefilm av Honey Flow-kubene, sier Friedrichs.

Hotell og restaurant

Kleivstua Hotell & Restaurant er et konferansehotell på Krokskogen, 45 kilometer fra Oslo, nær Sundvollen og Sollihøgda.

Kleivstua består av 18 hus med totalt 42 rom. Fra åskammen kan du skue du utover et skogkledt Ringerike-landskap med Steinsfjorden langt under deg.

Stedet har en lang historie, og har i mer enn 250 år vært vertskap for arrangementer og spesielle anledninger som jubileer, familiesammenkomster, bryllup og forretningsmiddager. Kleivstuas største sal, «Restaurant Dronningen», har kapasitet til 200 gjester.

Les mer på Kleivstua.no

Følg Kleivstua på Facebook

Les også: Det gode liv på Trugstad gård

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS