Du er her

Det gode liv på Trugstad Gård

Det har vært servering på Trugstad gård på Holter i Nannestad kommune i 25 år, men de siste årene har nye krefter drevet stedet.
Av Morten Holt
Publisert 10.04.2017 10:02


Andy Friedrichs er daglig leder for Trugstad Gård.

Andy Friedrichs overtok som daglig leder i mars 2015, og 1. februar i år startet Kjersti Pedersen som kjøkkensjef.

– Jeg har daglig base Kleivstua Hotell, der jeg er gjestgiver. Konseptet vi nå har på Trugstad Gård har jeg tatt med meg fra Kleivstua. Nå er jeg på Trugstad en gang i uken, for å gå gjennom detaljer med Pedersen, som har det daglige ansvaret når jeg ikke er det.  Hun har jobbet som kokk i mange år og kjenner til alle de små hemmeligheter der finnes i kjøkkenet. I tillegg til oss to, har vi mange faste ekstrahjelper, som stepper inn når det trengs, forteller Andy Friedrichs.

«Det Virkelig Gode Liv»Trugstad er også, sammen med blant annet Kleivstua, medlem i «The Great Life Company» («Det Virkelig Gode Liv»), en organisasjon hvis filosofi er at de fysiske omgivelsene du omgir deg med innvirker på hvordan vi tenker. – At hus, natur, mat og vin har stor betydning for hvordan vi opplever at vi har det der og da, sier Friedrichs.

Saken fortsetter under bildet


Nijole Samauska har vært ekstrahjelp på Trugstad Gård i to år.

– På gården tilbys møteromsfasiliteter og selskapslokaler. Her avholdes det kurs, seminarer opp til 50 personer, samt mulighet for skreddersydde arrangementer, forretningslunsjer og middager fra 2 til 70 personer, forteller Friedrichs videre.

Lokalt samarbeid


Kjøkkensjef Kjersti Pedersen.

Vi ønsker begge at Trugstad Gård skal ha et godt samarbeid med de lokale gårder i distriktet og jobber derfor tett sammen med «Regional matkultur».

På Trugstad Gård skal du kunne nyte norsk tradisjonell mat med det lille ekstra. Skulle noen ønske seg en liten vri på oppholdet, er det også muligheter for å bli med på kokkekurs med Kjersti Pedersen, hvor søkelyset er å leke og ha det gøy på kjøkkenet.

– Vi legger utrolig mye vekt på et personlig forhold til gjestene, og at det skal være en hjemmekoselig opplevelse fra start til slutt, sier den daglige lederen.

Nylig var lokalavisen Romerikes Blad på besøk, og anmelderne var overbegeistret etter besøket og ønsker å gi stedet terningkast 7..

Trugstad Gårds historie


Trugstad Gård har aner helt tilbake til 800-tallet.

Plassen, som Trugstad Gård ligger på, ble ryddet så tidlig som engang på 800-tallet, som gjelder for mange av gårdene på Romerike.

Fra midten av 1400-tallet frem til 1536 lå Trugstad som et kirkegods under Oslo domkirke. Etter dette har det vært gårdsdrift på plassen. Grunnmuren til hovedhuset ble oppført i 1840.Potetkjelleren, som i dag fungerer som et unikt chambre separee, stammer fra slutten 1600 tallet. Den var tettet igjen i mange år, og det var først for om lag 15 år siden at den ble gravd ut, og tatt i bruk som del av dagens bygg.

Rundt århundreskiftet 1900 ble det drevet halvoffentlig alderspensjonat på gården.


Andy Friedrichs.

1992 startet Tove og Martin Haga serveringsvirksomhet, og drev gården som en åpen a la carte-restaurant. Tove Haga er en anerkjent viltkokk og har gitt ut flere kokebøker. Hun sørget for at Trugstad Gård ble et anerkjent og kjent spisested, og gården ble også omtalt i Michelin-guiden ved et tilfelle.

I 2008 kjøpte Knut Kloster gården fra Martin Haga, og innlemmet den etter hvert i sin sammenslutning «Det Virkelig Gode Liv», der du også finner Grefsenkollen, Bjørnsgard, Harahorn, Kulinariske Akademi og Kleivstua Hotell.Du kan lese mer på gården på Trugstad.no

Les mer på Dvgl.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her