Bosch Active Water1
Bosch Active Water1

Ny miljøvennlige oppvaskmaskiner

Bosch lanserer denne høsten en helt ny plattform for oppvaskmaskiner. Med ny teknologi kan Bosch tilby en av markedets mest effektive og stillegående oppvaskmaskiner. De nye maskinene går under samlenavnet ActiveWater. 

Publisert

Fra 1990 og frem til i dag har Bosch lykkes med å redusere energiforbruket i sine oppvaskmaskiner med 40 prosent og vannforbruket med hele 57 prosent.

Enda mindre vann

Den nye plattformen med ActiveWater vil redusere ressursforbruket ytterligere, da disse maskinene klarer seg med 10 liter vann og ned til 0,97 kWh på en vask med beste resultat (AAA).

Dette er 29 prosent mindre vann og 20 prosent mindre strøm per kuvert enn i dagens toppmodeller. Besparelsene skyldes en rekke faktorer, blant annet et nytt filter med 50 prosent større flate som sørger for at de 10 literne med vann spyles rundt til en mengde tilsvarende 4100 liter.

Mer stillegående, effektiv og fleksibel

Med nye sensorer og stillegående, energieffektive pumper som kun jobber når det trengs, har Bosch lykkes i å redusere lydeffekten ned til 40 desibel.

Kontrollert oppløsning av oppvasktabletter er en annen nyhet. Oppvaskmiddelet faller ned i en liten beholder i den øvre kurven, hvor den løses bedre opp og dermed utnyttes bedre.

Økt kapasitet

Gjennom ActiveWater og alle de tilhørende løsningene har maskinenes kapasitet økt betraktelig. Standardmodellene rommer nå 13 kuverter, mot normalt 12. I modellene med Variobestikkskuff, en tredje kurv øverst, økes kapasiteten til 14 kuverter. Kurvheisen for justering av overkurven kan justeres i tre trinn, slik at du tilpasser kurvhøydene til det som skal vaskes opp.

"De nye ActiveWater-oppvaskmaskinene introduseres i september 2008. I Norge forventer vi at den svarte modellen, SMU50M06SK, vil bli en bestselger. En annen populær modell, vil være SMU69T05SK, som blir leveringsklar i oktober 2008", heter det i pressemeldingen fra Bosch.

Webside: www.bosch-hvitevarer.com

Pressemelding