Glenlivet serie nett
Glenlivet serie nett

Glenlivet med nye eksklusive whisky varianter i Norge

The Glenlivet, en av verdens mest tradisjonsrike whiskyprodusenter fortsetter sin satsing i det norske whiskymarkedet. I løpet av årets tre første måneder lanseres hele tre nye varianter single malt. The Glenlivet 18 YO, The Glenlivet Nadúrra og The Glenlivet XXV er nå tilgjengelig.

Publisert

- Vi hadde en veldig vellykket lansering av The Glenlivet 12 YO, og ønsker nå å gi nordmenn mulighet til å smake på flere varianter fra destilleriet som startet singel malt trenden i Speyside.

- Vi har hatt 12YO og 15YO tilgjengelig en lengre periode og observert større etterspørsel i det norske whiskymiljøet etter særpregede og spesielle singel malts som "cask strength". Vi ser fram till en spennende vår med forhåpentligvis mange fornøyde whiskyentusiaster, sier David Moir som er produktsjef for The Glenlivet hos den norske importøren Brand Partners.

Klassisk whisky

The Glenlivet er et av de store, klassiske navnene i maltwhiskyverdenen. Destilleriet ligger i Speyside som siden 1800-tallet hatt ord på seg for å være det ypperste maltwhiskyområdet i Skottland.

The Glenlivet blir ofte omtalt som Skottlands første "lovlige" maltwhisky. The Glenlivet Distillery var det første som fikk lisens til å destillere etter loven fra 1823, og innledet dermed den nye tidsalderen i skotsk whiskyproduksjon. The Glenlivet blir destillert på samme måte som for 150 år siden. Kun det perfekte midtpartiet fra annengangs destillat blir valgt ut av en master blender for å bli "The Glenlivet".

The Glenlivet 18 year old

The Glenlivet 18 YO har en fremtredende symfoni av konsentrert frukt og blomster duft. Det lukter modne pærer, utsøkt blanding av sjokolade og krydret appelsin med lette toner av eik. I det siste anslaget kommer det frem enkle balanserte og delikate toner av vanilje.

Pris: 465 kroner (Vinmonopolet)

Nadúrra

"Cask Strength" (tappet rett fra fatet uten filtrering) og "non Chilled Fitered" har en alkoholstyrke på 57,4 prosent. Nadúrra er lagret 16 år på førstegangs fylte ex-bourbon fat. Etter ferdig lagring tappes drikken rett på flaske. Nadúrra har en fremtredende smak av friske sommerblomster med søte krydde og lette toner av ristet eik. Det siste anslaget kjennetegnes av honningblomster ballansert med et anslag av ingefær og hasselnøtter.

Pris: 600 kroner (Vinmonopolet)

XXV

I Norge er The Glenlivet XXV den eldste permanente lanserte whiskyn i The Glenlivet porteføljen. Det er en 1980-årgång som gjennom å ha vært lagret på førstegangs fylte sherryfat i 25 år gir en mangfoldig smaksopplevelse. Flasken leveres i en solid trekasse, noe som godt illustrerer hvilket håndverk som ligger bak hele produksjonen. XXV har en aroma som kjennetegnes ved frukt og krydder, tørkede blomster, ingefær og kanel og i siste anslaget kjennes muskat og ristet eksotisk frukt.

Pris: 879 kroner (Vinmonopolet)