Makers Mark nett
Makers Mark nett

Comeback for Maker\'s Mark i Norge

Den amerikanske whiskyen Maker's Mark er tilbake i Norge etter to års fravær.

Publisert

- Dette er en svært eksklusiv bourbon, og vi har ikke hatt den inne på to år fordi produksjonen er lav og det er stor rift om flaskene, forklarer Anne Sletmoe hos importør Maxxium Norge.

Fra 1840

Maker's Marks historie startet i 1840 da familien Samuels bygde sitt første destilleri i Kentucky. De produserte whisky med stor suksess frem til forbudstiden i USA på 1920-tallet.

Etter forbudstiden gjenopptok Bill Samuels Sr. produksjonen, og i 1951 bestemte han seg for å myke opp den 170 år gamle oppskriften.

Han valgte å satse på produksjon av en moderne, myk og karakteristisk bourbon laget på mais, korn og vinterhvete. Dette skjedde faktisk ikke i destilleriet, men på kjøkkenet hjemme da han eksperimenterte med forskjellige kornsorter når han lagde brød.

Håndverk

Året etter ble også form og design fornyet, og det var Bills kone, Marge Samuels, som designet flasken som brukes den dag i dag. Hun ga også whiskyen navnet Maker's Mark. Alle flaskene forsegles for hånd med rød voks slik at kundene vet at de får original vare.

I år er det nøyaktig 50 år siden den første flasken ble lagt ut for salg, og den røde vokstoppen en fortsatt en verdenskjent signatur for Makers Mark.

Pris: 450 kroner (Vinmonopolet)Webside: www.makersmark.com