Birkebeiner Aquavit nett
Birkebeiner Aquavit nett

Birkebeiner Aquavit

Inspirert av norske tradisjoner og kongesagaer lanserer Rosmersholm i november en helt ny, norsk og edel fatmodnet akevitt under navnet Birkebeiner Aquavit. Akevitten er laget av norske råvarer, den har preg av sødme, karve og krydder, og aromaen er behagelig.

Publisert

Birkebeiner Aquavit passer til all tradisjonsrik mat, men også som avec på grunn av den karakteristiske runde smaken.

Birkebeinerne

Fortellingen om de modige birkebeinerne som hjalp kongssønnen Håkon Håkonsson til å rømme over fjellet og videre mot Nidaros i 1206 for å bli kronet som norsk konge, har gitt navnet til den nye akevitten.

Ordet birkebeiner stammer fra en tradisjon med bjørkenever brukt som fottøy. Flere store bragder på ski og sykkel er senere blitt oppkalt etter de modige birkebeinerne.

Tappes i Grimstad

Etiketten på Birkebeiner Aquavit er et lite mesterverk i seg selv med vakre, norskinspirerte mønstre og motivet fra det kjente maleriet Birkebeineren av Knud Bergslien fra 1869.

Etiketten som pryder den nye, norskproduserte akevitten er designet i Frankrike, med motiver fra norsk historie.Birkebeiner Aquavit fremstilles og tappes av Agder Brænneri i Grimstad. Flasken rommer 0,7 liter.

Alkohol: 41,5 volumprosent.

Pris: 349 kroner.

Webside: www.rosmersholm.no