Eyvind Hellstrøm - nett
Eyvind Hellstrøm - nett

Siste nytt om navn:

Eyvind Hellstrøm ble i juni utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Publisert

Eyvind Hellstrøm ble i juni utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden. 58-åringen, som regnes som Norges mest berømte kokk, hedres for sin innsats for utbredelse av norsk kokkekunst og for betydningen av hans virksomhet for eksport av norske råstoffer.

58-årige Hellstrøm er gourmetkokk og chef på stjernerestauranten Bagatelle i Oslo, som han har drevet siden 1982. Med Hellstrøm bak grytene har restauranten opparbeidet seg to Michelin-stjerner.

Torbjørn Kittelsen har overtatt driften av restauranten i Brekkeparken i Skien. Restauranten vil fremstå i ny stil, med oppussing og nye møbler.

Thor Johannessen (54) har bestemt seg for å bygge restaurant på Kikut-hytta utenfor Skien. Han ser for seg en lun, koselig og ikke altfor moderne folkerestaurant hvor publikum kan kose seg med et bedre måltid i et hyggelig miljø.

Sverre Ødegård (39) fra Skiener ny direktør for Hotell Grand Farris i Larvik. Han har planene klare for et helt nytt hotellkonsept i Vestfold-byen. Målet er å forvandle Grand-kvartalet til en kombinasjon av forretninger og hotell. Han har stor tro på å knytte handelsvirksomhet nærmere hotellrommene.

Bjørn Helseth har sluttet som hotelldirektør ved Quality Hotel Tønsberg. Jarle Moen er for tiden konstituert direktør ved hotellet.

Geir H. Andresen åpnet i juni et tapassted i det gamle rådhuset i Åsgårdstrand. Navnet på stedet er Raadhuset.

Guri Hagen overtok i midten av april driften av hotellet Holmsbru i Drammen.

Lillian Vest åpnet nylig en danskinspirert kafé i lokalene til det gamle posthuset i Hokksund. Kafeen skal hete Vest for elven.

Marianne Olstad og Siriann Grennes Haga stengte i mai kafeen på Jessheim stasjon. Lokalet overlates til nye eiere, som har planer om restaurantdrift.

Kenneth Andresen satser på videre drift av Bilkroa på Bjørkelangen. Kafeen har i lengre tid slitt med driftsproblemer, men nå starter eneeieren opp igjen med friskt mot og nytt inventar.

Christian Holth åpnet Tyst bar i Aurskog Golfpark i begynnelsen av april.

James Wong er den nye eieren av restauranten La Cocina Salt og Pepper på Bjørkelangen. Han vil beholde det gamle navnet, men tilfører noe nytt ved å tilby kinamatt i tillegg til den italienske menyen.

Roger Skjølås åpnet i begynnelsen av mai kaffebaren Caffe Latte as i Storgata på Gjøvik. Kaffebaren har 30 sitteplasser ute, og holder til i de gamle lokalene til Strique & Mique.

Jon Lunke og Bernt Jo Vole har kjøpt Stallgården Restauranthus i Hamar. Lunke og Vole driver allerede flere restauranter og skjenkesteder i Lillehammer og Øyer.

Bjørn Fenn og Rune Pettersen har kjøpt gatekjøkkenet Brua Grill i Brumunddal. Familien Jonsdal/Hopteigen har drevet stedet fra 1970-tallet og frem til overtakelsen. Fenn og Pettersen driver fra før Pizza1 i Løten, Vikasenteret og Romedal Kafé.

Laura og Terje Berntsen tok nylig over driften av Spisestedet Navet i Øyer i Sørskogbygda. Tidligere eier var Hjørdis Grimsrud, som trolig vil fortsette å jobbe på kjøkkenet.

Tom Erik Hovde overtok 18. juni som ny direktør for Quality Hotel & Resort i Hunderfossen. Hovde er bosatt på Lillehammer, og har de to siste årene jobbet som markedssjef i Hunderfossen Familiepark. Han har utdannelsen Varehandelsøkonom fra Varehandelens Høyskole i Oslo, og er oppvokst med handel gjennom familiens butikkvirksomhet på Lillehammer. Hovde er gift og har to barn.

Kristian Langlo (35) og Sjur Hellweg (36) er nye eiere for Skjerdingen Høyfjellshotell.

Bente Gjerset er ansatt som ny daglig leder på Rondeslottet Høyfjellshotell. Gjerset har tidligere jobbet blant annet på Norlandia Dovrefjell Hotell i resepsjonen og med servering.

Roar og Oddlaug Domaas har planer om en betydelig utvidelse av Domaas Gard. I skissen de har levert til Dovre kommune, foreslås det å utvide med 40 nye caravanplasser, tre nye hyttetun og en utvidelse av det eksisterende sanitæranlegget. Videre planlegges fjøset ombygget til gardsbutikk, arrangementslokaler og gardspub.