PeterKumlinogTorillSikkoDalenHotel

Nytt vertskap på Dalen Hotel

Peter Kumlin og Torill Sikko er ansatt om nytt vertskapspar på ærverdige Dalen Hotel i Telemark. Kumlin kommer opprinnelig fra Sverige, mens Sikko er fra Moss. Begge har lang erfaring fra horecabransjen. Hotellet åpner for sesongen 2011 i morgen, fredag den 29. april, og holder åpent til 30. oktober.

Publisert

Torill Sikko og Peter Kumlin er nytt vertskapspar på Dalen Hotel, som åpnes for sesongen fredag 29. april.

Dalen Hotel er et eventyrhotell bygd i 1894 i overdådig, romantisk stil med dragehode, tårn og spir, altaner og gesimser.

Siden hotellet stod ferdig har det huset så vel kongelige og adelige som lokale gjester.

Åpnet igjen i 1994

Dalen Hotel. (Foto: Morten Holt)

Etter glanstid og forfallstider var trehotellet i 1994, etter mange års arbeid, ferdig restaurert tilbake til gammel stas og prakt. Det har samme sjel, ro og atmosfære som det treslottet som åpnet for over 115 år siden og er i dag et av Norges eldste og største trehoteller der alt av rom, saler og salonger er i hovedbygningen slik det var originalt.

Peisen blir tent hver kveld som i gamle dager og lett pianomusikk spilles i Hallen av vår pianistinne. En nydelig hage på nærmere 30 mål står disponibelt og er en flott ramme med en mektig natur sammen med høye fjell og Telemarkskanalen som nærmeste nabo.

Fra Dalen Hotell. (Foto: Morten Holt)

Med på åpningen av Plaza

Peter Kumlin kommer opprinnelig fra Stockholm og har i hele sitt yrkesliv arbeidet med hotell og reiseliv på ulike nivåer.

Hans yrkeskarriere begynte som servitør i Reso Hotels på midten på 80-tallet. Videre var han med under åpning av Oslo Plaza i 1990, da som Mâitre d`Hotel for den italienske fine dining-restauranten Lakata.

Etter det flyttet Peter innen konsernet til Russland og St Petersburg, der han var med på åpningen av Grand Hotel Europé som etter få år ble medlem av The Leading Hotels of the world. Kumlins hovedoppgave var å lede hotellets fine dining-restaurant, frokost og lobbybar. Peter var i tillegg ansvarlig for hotellets VIP gjester og håndteringen av celebriteter som Richard Nixon, Henry Kissinger, Prins Charles, vice president al Gore, Vladimir Putin, Jaques Chirac mfl.

Lang hotellerfaring

Etter dette arbeidet Peter i Le Meridien Hotels, Moscow Country Club i Moskva, som også var under åpning. Hans arbeidsoppgaver her var lignende som i St Petersburg.

Spisesalen på Dalen Hotel. (Foto: Morten Holt)

Peter flyttet tilbake till Sverige i 1997 og startet som F&B manager på Cirkus i Stockholm, et av nord Europas eldste og privateide teatre. Her gjennomførte han større events i tillegg til en hel del teaterproduksjoner på om mot 2000 personer. I 2001 flyttet Peter till Göteborg og begynte i ny stilling i SSP (Scandinavian Service Partner), som tilhører EQT-gruppen. Her hadde han ansvaret for Göteborg Landvetter Airports ni avdelinger og Göteborgs Centralstations fire avdelinger.

Han har også vært engasjert med oppstart av ny bankettdrift til SSP Hong Kong på Asia World Expo. I den siste tiden har han arbeidet ved Universeum i Göteborg med kafé, restaurant og bankett, samt Åhaga Evenemangs Center med bankettkapasitet inntil 2000 personer.

Torill Sikko

Torill Sikko kommer opprinnelig fra Moss og har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. Hun har blant annet arbeidet i Seabourn Cruise Line, der hun avsluttet med stillingen som Executive Housekeeper.

Etter dette har hun på sykehjem i Moss til hun flyttet till Sverige i 2005. Fra I 2006 begynte hun på Åby Travbane som Husfrue for SSP (Scandinavian Service Partner).

Fra 2008 til mars 2011 fortsatte hun for SSP på Centralstationen Göteborg som assisterende avdelingssjef for restaurant, pub, kafé og takeaway. Her med ansvar for budsjetter, personal og internkontroll.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS