Eivind Schøyen Refsnes nett

Nytt om navn fra Østlandet

Eivind K. Schøyen (41) har overtatt som administrerende direktør etter Rolf Skodjereite på Refsnes Gods på Jeløya.

Publisert

Schøyen har tidligere blant annet vært direktør for Rica Ishavshotel i Tromsø og driftsdirektør på Grand Hotel i Oslo. Han har kokkefagbrev og servitørfagbrev, hotellfagskole i Sveits, Bachelor of Science Honours fra Oxford og en MBA fra Oxford Brookes University.

Rune Blom (24) er ny daglig leder for Dolly Dimple's på Kilen Brygge i Sandefjord. Med seg som nestleder har han Markus Kirkebø (24). Begge kommer opprinnelig fra Førde på Vestlandet.

Olav Archer vil bygge opp igjen Granholmen Turisthotell i Sandefjord, som brant ned i 1950. I samarbeid med arkitektene Thormod Sikkeland og Gudmundur Jonsson planlegger han å bygge hotell på den tomta der hotellet sto i årene 1930 til 1950.- Vi ønsker å gjenreise hotellet i samme stil som den opprinnelige. Dette strandhotellet var i sin tid landets nest største trebygning. Det var bare Stiftsgården i Trondheim som var større, sier Archer til Sandefjord Blad. Selskapet Granholmen AS, som de tre nevnte personene står bak, skal utarbeide en helhetsplan for utvikling av Granholmen.

Lars Erik Vesterdal, opprinnelig fra Steinkjer, er blitt ny kokkesjef hos Bølgen & Moi. Han har det siste halvannet året vært kjøkkensjef på Rica Nidelven hotell i Trondheim, og har også en fortid som kjøkkensjef for Bølgen & Moi i New York.

Stein Skau-Jacobsen (54) har gjennom det litauiske selskapet Uab Balainis kjøpt Sanderstølen Høyfjellshotell på Golsfjellet for 70 millioner kroner. Nord Aurdal kommune har godkjent en storstilt reguleringsplan, som åpner for en utbygging på 800 leiligheter fordelt på 56 000 kvadratmeter og 224 mål i og ved hotellet.

Bjørnar Solstad begynte 1. januar som ny driftsleder (tidligere kjøkkensjef) på Radiumshospitalet i Oslo. 53-åringen, som opprinnelig kommer fra Stamsund i Lofoten, har i 20 år arbeidet i Bærum kommune, de første 18 som kjøkkensjef og de siste to som fagleder etter at det ble bygd et stort sentralkjøkken i kommunen.

Einar og Lillian Nathan er ildsjelene bak det nye Rygge Hotell, som åpnet i går. Hotellet på Halmstad ligger bare et steinkast unna Moss lufthavn Rygge, som åpnet i oktober. I november 2004 startet ekteparet Nathan café i samme bygg. Frem til oktober i år drev de også Rygge kro. Nå er all virksomheten samlet, og ekteparet skal drive hotell og konferansesenter i tillegg til cafeen.

Mohammed Abdo Majid har åpnet pizzahus i lokalene etter Mariannes minibakeri i Askim. Det nye stedet for navnet Pizza og kebabhuset. - Det blir italiensk preg, men ikke pasta, sier Mohammed Abdo Majid fra Kurdistan. For noen måneder avviklet han et lignende spisested i Mysen.

Per Arne Johnsen, Hanne Johnsen Fanavoll, Lise Næsseth og Bård Thodesen ble 1. januar nye leietakere av Trudvang Hotell på Rena. Inger Pernille Svenkerud fra Elverum ber ansatt som ny daglig leder på hotellet.

Roger Herold er ansatt som ny kokk på Skihytta i Trysilfjellet.

Powered by Labrador CMS