Minneord Roar Arne Solli

Roar Solli døde brått og uventet søndag 1. november i forbindelse med avslutning av elgjakta. Det var hjertet som sviktet etter et hektisk og innholdsrikt liv. En hjørnestein for Røros Hotell og for lokalsamfunnet har dermed gått bort.

Publisert

Roar fattet tidlig interesse for hotell- og restaurantbransjen gjennom besøk i unge år på kjøkkenet på Røros Hotell. Læretida tok han på (den gang) Røros Turisthotell og fullførte fagbrevet på Prinsen Hotell i Trondheim.

Etter flere år bl.a. på Caledonien i Kristiansand flyttet Roar hjem til Røros og begynte som hovmester på Røros Turisthotell 1. april 1975. Etter kort tid ble han restaurantsjef og den stillingen hadde han inntil han gikk over til stilling som hotellselger i 1999. Røros Hotel ble Roars arbeidsplass i 34 år.

Roar var fagmann på sin hals, med en glødende kjærlighet til å gi oss gode opplevelser og smak av bordets gleder. Han ivret for å få hotellet inn i restaurantkjeden Chaines des Rotisseurs, og han var ildsjelen bak a-la-carte-restauranten Consulen og Lysholmerhaven. Med god mat og profesjonell servering ble Røros Hotell etter hvert Midt-Norges ledende hotell på 1970 og 80-tallet. Hvem husker ikke de populære fransk-weekendene, bergmannsweekendene eller Det store Julebordet? Mange tilreisende har fått et spesielt forhold til Røros gjennom kontakten med Roar og hotellet.

Det er ikke få servitørlærlinger Roar har støttet med en faglig stødig hånd. Roar var bestemt og stilte krav, men han ble likt og respektert for sine direkte lederstil. Som den kundeorienterte restaurantsjefen som Roar var, var Roar det naturlige kontaktpunktet for mange av hotellgjestene, enten det var for kurs/møter eller for middager og samlinger på Røros Hotell. Det var Roar de måtte snakke med - han visste råd og han fikk satt sammen et program som tilfredsstilte ønskene. Noen ganger var det ikke små utfordringer Roar og hotellet ble stilt ovenfor, men Roar visste råd, og han fikset det meste.

Roar var også en samfunnsengasjert ressursperson og hadde en utrolig evne til å bli kjent med folk og bli godt likt av alle. Han stilte opp for Frelsesarméen, han var en klippe i Frimurerlosjen på Røros og han stilte opp når hans samiske venner måtte ha hjelp med reinsdyrslaktinga. Vi vet at også i elgjaktlaget, blant laksefiskekameratene og pokerlaget, så vil Roar bli dypt savnet.

Roar var en svært omsorgsfull person, først og fremst ovenfor familien, men også ovenfor kollegaer og kamerater. Han var alltid i godt humør og glødende engasjert.

Lokalsamfunnet og enkeltbedrifter vil alltid være avhengige av enkeltpersoner med ekstra ressurser. Roar var en slik bærebjelke som vi ikke hadde råd til å miste.

Våre tanker går nå til den nærmeste familien, til kona Elin, barna Ritha og Sten Ture og barnebarna, som først og fremst sitter igjen med sorgen og savnet. Men også for oss alle andre ved Røros Hotell etterlater Roar et stort tomrom som ingen andre kan fylle. Ingen har lagt ned så mye arbeid med så mye kjærlighet til Røros Hotell som Roar.

Vi lyser fred over Roar Arne Sollis minne.

Petter Gullikstad, styrets leder Røros Hotell AS

Mikael Forselius, adm. direktør Røros Hotell AS

Powered by Labrador CMS