AndrePettersen19

Kometkarriere i hotellbransjen

Som svært mange andre ledere i bransjen startet André Pettersen (33) i oppvasken på et hotellkjøkken. Nå leder han Rica Gardermoen Hotel, et av de hotellene i landet som er mest lønnsomme for tiden.

Publisert

André Pettersen er administrerende direktør for Rica Hotel Gardermoen. (Foto: Morten Holt)

Etter en rakettkarriere etter endt kokkeutdanning i 1996 og hotellutdanning i 2006, ble Pettersen ansatt i fast stilling på Gardermoen i fjor høst, etter å ha vært konstituert administrerende direktør i ett år.I løpet av sin aktive yrkeskarriere har han arbeidet en rekke steder, fra Honningsvåg/Nordkapp i nord til Stavanger og Kristiansand i sør.

– Det har vært mye farting frem og tilbake, og det hadde aldri fungert hvis jeg ikke hadde hatt en tålmodig kone som har vært villig til å flytte på seg – ofte, sier André Pettersen.

Kona kommer fra Sørlandet, han fra Narvik. Nå har de base på Østlandet.

Utfordrende arbeidshverdag

Den energiske og snakkesalige 33-åringen har alltid hatt en utfordrende arbeidshverdag, noe han setter stor pris på.

– Denne typen jobb passer for meg. Det er aldri en dag som er lik – og det er sosialt. Og med hotell- og kokkeutdannelse kan jeg jo få jobb over hele verden! sier han engasjert. Nå har han og familien base i Sørum sør for Gardermoen, men han har en drøm om å arbeide internasjonalt en gang i fremtiden.

– Og det kan jo være hvor som helst, helst i varmere strøk der det er gode bølger for surfing, sier han med et smil.

Tenkes riktig i Rica

– Men jeg stortrives i både den jobben jeg har nå og i Rica-kjeden, en kjede som etter min mening gjør veldig mye riktig. Det er mange dyktige folk i den norske familiebedriften som er bygd sakte opp til en markant stor norsk hotellkjede. Jeg mener det tenkes riktig i Rica både når det gjelder rekruttering og utvikling av ansatte, sier han.

– Jeg er karriereorientert, og på sikt håper jeg å få ta ut alt mitt potensial. Jeg er et konkurransemenneske som vil nå nye mål. Jeg sier nok ikke nei hvis jeg en gang skulle tilbys enda større utfordringer i Rica-systemet, sier Pettersen.

Gode resultater

Han synes også at en hotellederstilling på akkurat Gardermoen er utfordrende og noe han virkelig liker å bryne seg på.

– Konkurransen på Gardermoen er knallhard, og får du det til her, så har du alle muligheter til å få det til andre steder også! Når vi da viser slike fenomenale resultater, tar jeg det med meg videre, sier den sprudlende hotellederen, som mener at en hotelleder bare har gått godt av å ha gått gradene i bransjen.

– Jeg har gjort ”alt”; fra oppvasken på hotell og vasking av rom og leiligheter, via restauranter som kokk, soussjef og restaurantsjef, til stillinger som driftsdirektør og administrerende direktør. Det betyr at jeg har kunnskap om og vet hva som foregår i alle funksjonene i hele systemet. Det er klart det er en fordel og god ballast å ha med seg på ferden, mener han. Slik sett vet han også til enhver tid hvilke utfordringer alle hans ansatte har på jobb.

Les hele portrettet med André Pettersen i Horeca nummer 1 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS