Fredrikstad_SAS-Rad_Møller

Anker Møller overtar Royal Garden

Peter Anker-Møller, som fyller 50 år i dag, mandag 15. februar, blir ny direktør for Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. Han begynner i stillingen i mai 2010.

Publisert

Peter Anker-Møller blir ny hotelldirektør på Radisson Blu Royal Garden Hotel. (Foto: Morten Holt)

Danskfødte Anker-Møller har 28 års fartstid i bransjen. Han startet som resepsjonist på Radisson Blu Royal Hotel København som 22-åring.

Han avanserte raskt i systemet, og fikk andre og nye ansvarsområder på hotellet. Fra 1985 har han arbeidet ved en rekke Radisson-hoteller i Skandinavia, deriblant i Bergen, Tromsø og København.

I 1991 ble han direktør på Radisson Blu Arlanda Hotel i Stockholm. Her og i Oslo fikk han i årene som fulgte som oppgave å få virksomhetene til velfungerende og effektive hoteller i et vanskelig marked.

Hotelldirektør i Øst-Europa

Da det østeuropeiske markedet åpnet seg på 90-tallet bød det seg nye muligheter for bransjen, og Peter Anker-Møllers var med på å åpne helt nye hoteller under ofte vanskelige forhold.

Det ble noen særdeles suksessrike år som direktør for Radisson Blu Astorija Hotel i Vilnius i Litauen og senere for Radisson Blu Carlton Hotel i Bratislava i Slovakia. Den siste østeuropeiske åpning han var med på, ble Radisson Blu Hotel Kiev i Ukraina i 2004. Han hadde også et kort opphold som hotelldirektør da Radisson Blu i Fredrikstad (nå Choice-hotell) ble åpnet, og 2008 tiltrådte Peter Anker-Møller som hotelldirektør i Oslo, denne gang for Scandic KNA Hotel.

Starter i mai

I mai i år vender han tilbake til Rezidor-systemet og Radisson-hotellene, som direktør for Radisson Blu Royal Garden Hotel.

Anker-Møller, som er gift med norske Halldis Augensen, og har gjennom årene videreutdannet seg i for bransjen, både i Rezidors eget utdannelsessystem og på businessschools i København og Oslo, samt Cornell University i USA.

Hans lederstil betegnes som behagelig, avslappet og ofte litt uortodoks, samtidig som han stiller særdeles høye krav til så vel seg selv som sine medarbeidere.

Powered by Labrador CMS