Kongsten Tove Diesen Espelid Hovig
Kongsten Tove Diesen Espelid Hovig

Tove Diesen fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2008

Helt fra Tove Diesen startet sin journalistiske karriere på 1970-tallet har hun vært i matens tjeneste som allroundjournalist og matspaltist. Hun startet i A-magasinet og har siden skrevet om mat i helgeavisene. Alt som rører seg om mat har hun omtalt i sitt 40-årige virke i Aftenposten. Nå har hun mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Publisert

Hun har trofast referert på Matfestivaler landet rundt og også når kokkene våre har konkurrert i utlandet, har Tove og fotograf vært ivrig til stede.Tove Diesen har også skrevet mye om tradisjonsrik mat fra våre ulike landsdeler. Hun har kjørt en serie i Aftenposten; Veier til Matfatet og presentert lokalt produserte mat, steder og folk.Hun har også laget mat på eget kjøkken og tatt egne bilder. Hun har vært flink til å presentere sesongens spesialiteter. Flere kokebøker er det også kommet fra hennes hånd, blant annet 7 ganger 7 slag og Man tager en hai. Flere priser

Tove Diesen representerer matglede, men hun har hatt et våkent og kritisk øye på mat, ernæring og matproduksjon som har kommet til uttrykk i hennes spalter. Hun har ofte løftet en pekefinger.

Nå ønsker hun seg en Mathall på Vestbanen for å vise mangfoldet i norsk matproduksjon, heter det i en pressemelding.Tidligere har Diesen blitt hedret med Ernæringsprisen og Matformidlerprisen. Årets juryÅrets jury har bestått av formann Ingrid Espelid Hovig, formann i Faglig Matråd, Liv Gregersen Kongsten, redaktør i Kjøkkenskriveren, Unn Karin Olsen og forskningsdirektør på Matforsk, Einar Risvik.