SommelierAzzaroneogVaccarini

NM-vinner møtte internasjonal sommelierstjerne

Francesco Azzarone stakk av med seieren i "NM for sommelier 2011", men brukte ventetiden under konkurransen til å lære enda mer av tidligere verdensmester og landsmann Giuseppe Vaccarini.

Publisert

Francesco Azzarone (til venstre) stakk av med seieren i NM Sommelier. Her sammen med tidligere verdensmester og landsmann Giuseppe Vaccarini.

Azzarone kan kalle seg Norges beste vinkelner etter å ha vunnet søndagens konkurranse som besto av blant annet blindsmaking, servering og kunnskapsprøver om mat og vin.

Coffe Codex

– Dette er en god start for meg. Men jeg har fortsatt en lang vei til internasjonal suksess, sier Azzarone.

29-åringen som kom til Norge i 2004 og jobber ved Grefsenkollen, brukte derfor ventetiden under konkurransen sammen med verdensstjernen Giuseppe Vaccarini. Vaccarini er med rette regnet som det internasjonale sommelier-miljøets grand old man, ble kåret til Best Sommelier of the World i 1978 og har siden vært juryleder og jurymedlem både i denne og en rekke andre internasjonale konkurranser.

Norske landslaget for vinkelnere

Han var i Oslo for å holde to eksklusive masterclasser om hvordan man skal identifisere kaffens ulike smaker og harmonisere disse med annen mat og drikke. Metoden Coffe Codex har Vaccarini utviklet sammen med Nespresso.

– Vaccarini er en meget kjent mann i Italia. Du må bare høre på det han har å si og bruke tiden godt, sier Azzarone som er medlem av det norske landslaget for vinkelnere 2011-2012.

– Verdifullt

Vinkelnerforeningens leder Ken Engebretsen mener Vaccarinis masterclass var med på å høyne totalopplevelsen av NM-arrrangementet.

– Giuseppe er en av verdens mest erfarne sommelierer. At han bringer inn et nytt aspekt i kaffe er med på å ta sommelier-yrket framover, og jeg tror han har lært mange her mye. Det er absolutt verdifullt, sier Engebretsen.

- En sommelierpioner

Norden-sjef Kristen A. Hovland i Nespresso er glad for de positive tilbakemeldingene fra vinkelnerne.

– Vaccarini har vært en pioner i utviklingen av sommelierrollen. Både kaffe og vin består av svært mange gjenkjennbare aromaer, og siden det er vinkelnerne som har ansvar for å velge ut vin og kaffe for best mulig totalopplevelse for kunden, er vi veldig beæret og inspirert over å kunne bidra med kunnskap til de mange talentfulle deltakerne, sier Kristen A. Hovland.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS