Kjartan Skjelde Foto Tom Haga.jpg

Kjartan er OL-klar

Kjartan Skjelde fra Stavanger lukker seg ikke bare inne på kjøkkenet for å trene til kokke-OL i Tyskland. Han trener også på helsestudio.

Publisert

I fire år har den kjente stavangerkokken svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Skjelde driver sin egen restaurant i Stavanger, Tango Bar & Kjøkken.

– Det gir inspirasjon å være sin egen sjef og drive sin egen restaurant. I tillegg har vi jo landets beste fagmiljø for kokker her i Stavanger.

Fire av de 11 deltakerne på landslaget bor og jobber i Stavanger. Det er manager Sven Erik Renaa, kaptein Gunnar Hvarnes, Andreas Myhrvold og Kjartan Skjelde. Mens de andre er innflyttere, er Kjartan den eneste som opprinnelig er fra byen.

Godt humør

– Det er enormt lærerikt å være med på landslaget. Jeg har fått masse inspirasjon fra de andre på laget, forteller Skjelde.

Det norske landslaget er kjent for sitt gode humør, og Kjartan Skjelde er intet unntak.

– Det er viktig å kunne ha det moro og samtidig være fullt fokusert når vi skal prestere.

Kjartan er glad i både å lage og spise god mat, men han holder seg også i god form. Under forberedelse til kokke-OL har han ikke sluntret unna de faste besøkene på helsestudio.

– Det er en stor fordel å være i god fysisk form i en så krevende konkurranse som kokke-OL, mener han

Powered by Labrador CMS