Kari Innerå Foto Tom Haga.jpg

Kari føler OL-presset

 Kari Innerå fra Andørja har ligget i hardtrening på Kulinarisk Akademi i Oslo. Nå står Kokke-OL i Tyskland for døren.

Publisert

I fire år har hun svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Kari Innerå arbeider ved Kulinarisk Akademi i Oslo og har det siste året brukt det meste av fritiden på Kokkelandslaget. Laget har vært samlet nesten annenhver helg.

– Jeg gleder meg veldig, men merker også forventningspresset. Vi har jo gode resultater å vise til fra før.

Ryddig lagspiller

Utenom samlingene har hun jobbet sammen med landslagskollega Espen Larsen på Kulinarisk Akademi.

– Vi har jobbet intensivt, og det har vært mye planlegging og forberedelser. Med de gode resultatene vi har oppnådd i andre konkurranser, vet jeg at vi kan gjøre det bra også i OL.

Kari Innerå var med på ungdomslandslaget før hun tok steget opp til selve Kokkelandslaget.

– Det er fantastisk bra å jobbe i et team der alle har samme mål. Jeg ser kollegene på landslaget oftere enn jeg ser mine andre venner. Vi har et unikt samhold. Samtidig lærer jeg masse hele tiden.

Kari beskriver seg selv som ryddig og strukturert. Hun er blant de mest rutinerte kokkene på laget.

– Espen Larsen og jeg utfyller hverandre. Vi gjør hverandre enda bedre.

Krevende

Kokkelandslaget består av 11 dyktige kokker under ledelse av Sven Erik Renaa.

– Alle utøverne på laget er kvalitetsbevisste, innovative og lagspillere. De utfyller hverandre og har samme konkurranseinstinkt som andre idrettsutøvere, sier Renaa.

Kokke-OL er den mest prestisjefylte matkonkurransen i verden, og lagene får to hovedoppgaver.

De skal lage en tre-retters meny med varm mat som skal serveres til 110 gjester.

Kaldmaten presenteres som en ustilling på et bord, med tilhørende dekorasjoner. På det norske bordet er det design med høstdekorasjoner av blant annet mose og trær, lydeffekter og en ’’høsthimmel’’ over. Et team av designere har laget dette.

– Dette er uten tvil den mest tidkrevende oppgaven. Alt skal være pinlig nøyaktig og krever skikkelig konsentrasjon, sier Renaa.

Konkurransen starter 20. oktober med kaldmat, 22. oktober er det varmmat, og premieutdelingen er dagen etter. Laget reiser til Tyskland uken før og har en egen restaurant i Erfurt til rådighet for å gjøre de siste forberedelser.

Kild: Newswire

Powered by Labrador CMS