Andreas Myhrvold Foto Tom Haga, Kokkelandslaget.jpg
Andreas Myhrvold Foto Tom Haga, Kokkelandslaget.jpg

Alvor for Andreas

Andreas Myhrvold (28) er eneste sørlending på Kokkelandslaget. Om kort tid er det alvor for den blide kristiansander. Kokke-OL i Tyskland står for døren.

Publisert

I fire år har Anders Myhrvold svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Myhrvold arbeider ved Kulinarisk Institutt (tidligere Gastronomisk Institutt) i Stavanger og har det siste året brukt det meste av fritiden på Kokkelandslaget. Laget har vært samlet nesten annenhver helg.

Lager ’’musefeller’’

– Det er fantastisk å være med på dette landslaget. Det er en kjempegruppe å være en del av. Vi har nesten blitt som en liten familie, forteller Myhrvold.

Han beskriver seg selv som en gledesspreder med glimt i øyet.

– Jeg går alltid til samlingene med et smil om munnen. Jeg har stå på-vilje og er ikke redd for å ta i et tak. Min største styrke er nok at jeg jobber raskt og effektivt.

Andreas liker å jobbe med ting som tar lang tid og er en utfordring. For eksempel å lage bitte små dekorasjoner til kaldmaten, som miniatyrmusefeller i sølv.

– Jeg er glad i å lage ting med hendene. Faglig har jeg kommet mye lenger av å være med på landslaget.

Å være sammen med noen av landets beste kokker annenhver helg, gir resultater.

– Man lærer noe nytt hver gang, alt fra å planlegge arbeidsdagen til å få kreative innspill og å danne sitt eget smaksbilde.

God mat er viktig også på fritiden for Andreas Myhrvold. Men det blir ikke bare matlaging og spising.

– Jeg trener og sykler jevnlig, både for å koble av og for å være i god fysisk form til konkurransen.

Kilde:Newswire