Wasa Solruta quinoa
Wasa Solruta quinoa

Wasa Solruta med Quinoa

Det nye knekkebrødet Solruta har tatt Norge med storm. Salget av mer enn 1,2 millioner pakker fører knekkebrødforbruket til nye høyder. På bakgrunn av den positive utviklingen og store etterspørselen introduserer Wasa en ny smaksvariant: Solruta Quinoa.

Publisert

Solruta Quinoa er bakt på rug og hvete og toppet med Quinoa-frø og kuttet rugkorn. Den nye varianten inneholder 59 prosent fullkorn og 11 prosent fiber.

Quinoa er en veldig næringsrik plante som har vært dyrket helt siden inka-tidene. Quinoa-frø inneholder mye proteiner, sunt fett, er rik på mineraler og helt glutenfri.

Kuttet rugkorn er også rikt på fiber og mineraler. Toppingen av quinoa-frø og kuttet rugkorn gir en spennende og robust smak.

Godt til frokost

Solruta Quinoa skal nå finne plass på hyllene ved siden av de to første variantene: Spelt og Sesam. Solruta egner seg meget godt til frokost som erstatning til mykt brød pga. av sin unike tykkelse. Den er ferdig oppskåret og klar til å spises i en travel hverdag. 19 prosent av Solruta kjøperne sier at Solruta har erstattet eller er et komplement til mykt brød.

- Dette er meget positivt og resultatet er helt i tråd med de forventningene vi hadde når vi lanserte vår bytt brød kampanje for over tre år siden. Nordmenn erstatter i mye større grad enn før, sitt brødforbruk med knekkebrød, sier Rune Nordli, administrerende direktør i Ideal Wasa.

Knekkebrød-bølgen

- Wasa og knekkebrød har hatt en fantastisk vekst, sier Rune Nordli. En stor del av fremgangen skyldes Solruta-suksessen. 8 av 10 nordmenn foretrekker Wasa når de spiser knekkebrød. Ifølge de siste tallene fra AC Nielsen er knekkebrød veksten i volum siste år på 19 prosent, og Solruta står for 8 prosent av volumet i markedet hittil i år. Dette er helt fantastiske tall. Solruta har virkelig tilført kategorien noe nytt som forbrukerne viser å sette pris på, avslutter Rune Nordli.

Pris: 30 kroner (butikkpris) kr i butikk.

Pressemelding