Årets grønne kokker 2009
Årets grønne kokker 2009

Årets grønne kokk skal kåres igjen

Juniorkokkelandslagets leder Geir Magnus Svae vant Årets Grønne Kokk 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden, som nylig deltok i NM i kokkekunst. Under Smak 2011 skal nye grønne kokker kåres – nå med Svae som juryleder.

Publisert

Geir Magnus Svae (til høyre) vant Årets Grønne Kokk i 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden. I 2011-finalen er Svae hoveddommer. (Foto: Morten Holt)

– Denne konkurransen har gitt meg inspirasjon til å sette mer fargerik mat på menyen, uttaler Geir Magnus Svae, som har deltatt hele tre ganger i Årets Grønne Kokk. Og alle gode ting ble tre for kjøkkensjefen på Tyrifjord Hotel i Vikersund.

To og to sammen

Ingrid Espelid Hovig var med da Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden vant Årets Grønne Kokk 2009. Hvem vinner i 2011? (Foto: Morten Holt)

I Årets Grønne Kokk arbeider to kokker sammen om resultatet.

De to skal lage fem retter til en buffé, inkludert en dessert – for 12 personer.

Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden i aksjon i Årets Grønne Kokk 2009. (Foto: Heidi Fjelland)

Alt skal lages i løpet av tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fisk, fugl, kjøtt eller kraft fra disse.

Premiene i konkurransen er på henholdsvis 15 000, 5000 og 3000 kroner, og vinnerne får dessuten pokal.

Frist 15. november

De som ønsker å delta må sende inn menyforslag innen 15. november til Toril Gulbransen i Frukt.no.

En fagjury plukker ut de seks tomannslagene de mener er best kvalifisert til å delta i NM for grønne kokker på Norges Varemesse i februar neste år.

"