Årets grønne kokker 2009

Årets grønne kokker

Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden ble onsdag ettermiddag kåret til Årets Grønne kokker 2009. Det skjedde på Smak09 på Norges Varemesse. Duoen kjempet om tittelen med fire andre par.

Publisert

Svae arbeider til daglig på Tyrifjord Hotell på Vikersund, mens Rudstaden representerte Condelica AS i Drammen.

Vinnerpremien var pokaler, kjøkkenutstyr og 15 000 kroner.

Vinnerretten

De serverte juryen følgende grønne rett i konkurranselokalet:

Hvitløk- og bønnesuppe:

Sursøte linser og steinsopp, syltet gresskar, gresskarkjerner, polenta-"canneloni" fylt med sopp

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Minirødbeter, gulbeter, persillerot, skorsonnerot, knaskrøtter, delikatesseløk, aioli.

Vårruller:

Spiresalat, plomme- og chilichutney.

Grønnsaksterinne

Fritert kapers, vaktelegg, dijonkrem, rugbrødtoast.

Melkesjokolademousse

Blåbærkompott, blåbærganache, marmorert yoghurt- og blåbæris.

Andre- og tredjeplass

Duoen vant foran duoen Sverre Angus Hugøy og Victor Nordvedt fra Kalfaret Brygghus i Bergen på andreplass og Kent Medhus (Augusta Arnesen) og Harald Berger (Kulinarisk Akademi) på bronseplass.

I tillegg deltok Kent Henriksen og Stig Hetland (New Orleans Restaurant i Oslo) og Are Lien Nordvedt og Thomas Tokerød Pettersen (De Fem Stuer/Holmenkollen Park Hotel) i finalen.

I juryen satt blant andre Ingrid Espelid Hovig.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS