Brugal Extra Viejo nett
Brugal Extra Viejo nett

Populær rom klar for Norge

Rom-merket Brugal fra Den dominikanske republikk ble lansert i Norge i november. Selv om nordmenn flest ikke har hørt om Brugal, lages det nesten 75 000 liter av den i døgnet, og den har en markedsandel på 80 prosent i Den dominikanske republikk. Brugal er det mestselgende rom-merket i Karibia, og verdens tredje mestselgende etter Bacardi og Captain Morgan fra Puerto Rico.

Publisert

The Brugal Company ble etablert allerede i 1888 av Don Andres Brugal i Puerto Plata, en liten by på nordkysten av Den dominikanske republikk.

Spanskfødte Don Andres hadde lært å kunsten å lage rom på Cuba før han flyttet til Den dominikanske republikk og hans ekspertise har siden blitt videreført fra generasjon til generasjon i Brugal-familien.

Maxxium i Norge

I 2008 ble Brugal kjøpt opp av The Edrington Group, som også står bak kjente whiskymerker som The Macallan og The Famous Grouse.

The Edrington Group er deleier i importselskapet Maxxium og det er dette som er bakgrunnen for at Brugal nå blir å finne i Norge.

God i drinker

Commercial Director i Maxxium Norge, Romain Jourdan, har stor tro på at den karibiske bestselgeren vil falle i smak hos norske ganer.

- Dette er en rom med svært god kvalitet. Oppskriften er en godt bevart hemmelighet hos Brugalfamilien, som fremdeles står for produksjonen i Puerto Plata, forklarer importøren.

I Spania, der Brugal har vokst med over 60 prosent de siste tre årene, er det populært å blande med cola og Sprite. Den egner seg også ypperlig i som ingrediens i drinker som Cuba Libre, Mojito og Strawberry Daiquiri. Se også drinkforslaget Brugal Bananamama nederst på denne siden.

- Det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Er du helt tom for ideer er det godt å vite at den også er god å drikke bar, opplyser Jourdan.

38 prosent

Begge romtypene som nå lanseres har et alkoholinnhold på 38 %.

Prisen for Brugal Anejo er 298 kroner (Vinmonopolet), mens Brugal Extra Viejo koster

368 kroner.

Drinkforslag: Brugal Bananamama

* 5 cl Ron Brugal Anejo

* 5 cl kokosmelk

* 5 cl steamet melk

* 1 banan

* 1,5 cl grenadin

En god og fancy cocktail som er lett å lage. Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett et glass is. Miks til isen er finkornet. Hell over i et stort tulipanformet glass. Pynt med en bananskive og et kirsebær.