ThereseØstervoldWorldClass

Til den globale finalen i World Class

Therese Østervold vant den nordeuropeiske delfinalen av World Class i Berlin, og skal konkurrere mot 33 andre bartendere om tittelen World Class Bartender of the Year i India i juli.

Publisert

Therese Østervold er klar for den globale finalen av World Class i India i juli.

Den europeiske delfinalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class ble arrangert i Berlin 23. mai.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser. Norges kandidater Alexandre Pereira Ruas og Therese Østervold konkurrerte mot hverandre om en plass i den globale finalen i New Delhi 12.-13. juli.

Therese Østervold arbeider til daglig som lærer og som bartender på Café Contra Bar i Bergen.

Vinneren ble Therese Østervold, som dermed har muligheten til å bli World Class Bartender of the Year.

Juryen

Det var en tøff konkurranse mellom de to nordmennene som begge ville imponere juryen bestående av noen av verdens fremste barguruer. I juryen satt fjorårets vinner av World Class, Erik Lorincz (The American Bar - The Savoy, London), Ian Burrell (Global Rom-ambassadør), Simon Difford (redaktør i CLASS Magazine og skribent for “diffordsguide”), Markus Blattner (Widder Bar, Zurich), Stefan Gabanyi (Schumann’s Munich og forfatter av “Schumann’s Whisk(e)y Lexikon”), Helmut Adam (redaktør i MIXOLOGY Magazin og Travelling Mixologist), samt den Michelin-belønnede kokken Tim Raue.

Kunnskap, kreativitet og karisma

Etter å ha utført tre ulike momenter var det til slutt Therese som lyktes i å få flest poeng hos juryen, som bedømte kunnskap, kreativitet og karisma bak baren.

Gevinsten innebar foruten æren, en reise til New Delhi, India, i juli hvor hun skal konkurrere mot bartendere fra 33 andre land i jakten på den prestisjefylte tittelen World Class Bartender of the Year.

Café Contra Bar

Therese Østervold arbeider til daglig som lærer og som bartender på Café Contra Bar i Bergen. Therese har også jobbet som bartender i syv år – mye av tiden på Livingroom i London.

– Jeg er i sjokk. Dette er jo helt fantastisk! Konkurransen var knallhard, med mange dyktige bartendere. Jeg har lært masse, og nå ser jeg veldig frem til å konkurrere i New Delhi, sier Therese.

Les mer om World Class og følg konkurransen på: www.weareworldclass.com

"
Powered by Labrador CMS