CamillaLaihoTrondsen2

Representerer Norge i yrkes-EM

Servitør Camilla Laiho Trondsen (19) fra Lillehammer er én av 16 ungdommer på det norske yrkeslandslaget som skal konkurrere i 13 ulike yrkesfag i EM (Euroskills) i Portugal, som starter onsdag 8. desember og avsluttes søndag 12. desember. Øyvind Bøe Dalelv fra Savoy Hotel/Restaurant Eik deltar i kokkeklassen i EM.

Publisert

Servitørlærling på To Rom og Kjøkken, Camilla Laiho Trondsen, deltar i yrkes-EM denne uka. (Foto: Worldskills Norway)

Konkurransen bidrar til å øke fagarbeidernes status og rekruttere flere til yrkesfag.

Camilla Laiho Trondsen vant lærlingekonkurransen under yrkes-NM på Lillehammer i oktober. Hun er til daglig lærling på restauranten To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Omfattende konkurranse

Servitørkonkurransen pågår fra torsdag til lørdag. Første dag blir det blant annet blindlukting av hvitvin, flambering og tranchering av ananas og lunsj til 24 gjester.

- Det er russisk servering av fingermat, som betyr at man legger maten opp foran gjesten. Det skal se veldig elegant ut med topp hygiene og null søl, forteller lærlingen, sier hun til GD.no

Racer på serviettbretting

Andre dag er det blindlukting av rødvin, lunsj- og vinservering og bar med cocktailmiksing. - Jeg har trent masse på blindlukting og synes det går veldig bra, forteller Camilla til lokalavisens nettside.

Siste konkurransedag er det blindlukting av brennevin, dekantering av rødvin, tranchering av fugl og servering av kaffe og petit four.

- Og så blir det serviettbretting, som jeg er en racer på. Jeg har øvd masse, sikkert fordi jeg synes det er så gøy, sier 19-åringen.

Les hele saken på GD.no

Deltar i kokkeklassen

"

Bildetekst her...

Øyvind Bøe Dalelv, som til daglig er kokk på Savoy Hotel/Restaurant Eik, vant NM i yrkesfag for kokker på Lillehammer i oktober, og er dermed norsk deltaker i kokkeklassen i Lisboa denne uka.

Se mer om deltakerne i Yrkes-EM her

"
Powered by Labrador CMS