Morten Setsaas Roses Cup1

Oslo-bartender til topps

Seieren i Roses Cup delfinale i Oslo er første steg på veien. Søndag vant Morten Setsaas fra Liquid Engineers og Emil & Samuel den norske finalen i Roses Cup. Han vant med drinken Roses`n Sapphire. I den forrige europeiske finalen gikk Kristoffer Sandbakken helt til topps.

Publisert

Morten Setsaas vant den norske finalen i Rose`s Cup.

Finalistene fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø presenterte alle sine finalebidrag for juryen.

I tett kamp med de fire andre finalistene var det Setsaas som trakk det lengste strået og stakk av med pengepremie og en solid porsjon ekstra bredde på merittlisten.

Odd Ivar Strandbakken fra Vivaldi Café i Trondheim endte på andreplass i konkurransen, mens Ingvar Johannessen fra Baco Rotto i Bergen ble bronsevinner.

Grand Hotel

Den norske finalen i år fant sted på legendariske Grand Hotel i Oslo, i hotellets bar Etoile i toppetasjeen.

De fem deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og ett tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.

Over 100 deltakere

Roses Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i flere land i Europa. For andre gang er Roses Cup avholdt i Norge, med delfinaler rundt i fem norske byer. Over 100 bartendere har deltatt.

Kristoffer Sandbakken vant den europeiske finalen av Roses Cup sist gang. Nå satt han i juryen i den norske finalen.

Fjorårets vinner, Kristoffer Sandbakken gjorde som norsk vinner også rent bord i den europeiske finalen av Roses Cup, der han gikk helt til topps.

Sweet Stranger er blitt en hit

Hans vinnerdrink Sweet Stranger er blitt en meget populær cocktail som serveres i en lang rekke barer.

Denne gangen satt Sandbakken i juryen.

– Rose’s har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt unikt, sier kategorisjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen, som står bak konkurransen.

Her er vinnerdrinken Roses`n Sapphire

* 4 cl Bombay Sapphire Gin

* 1 cl Roses Grenadine

* 3 cl sukkerlake

* 2 cl fersk Sitronjuice

* 6 epleterninger

* 1/2 fersk vaniljestang

* 1 bit Casiabark - Kaneldryss

Mudles, shakes.

Glass: Rocksglass, kraftig

Garnityr: Halv eplemåne, halv kanelstand surret med sitronspiral, dryss med kanel.

Sølvdrinken Dark Orange

* 4 cl Bombay Sapphire Gun

* 1 cl Crème de Mure

* 1 cl Roses Grenadine

* bjørnebær og appelsin

* sukkerlake

Mudles, røres, toppes med 1 cl Creme de Mure

Glass: Highball

Garnityr: Bjørnebær med litt Cointreau

Bronsedrinken Pineapple Pullup

* 2 cl Bacardi Limon

* 2 cl Stolichaya Vaniljevodka

* 2 cl Roses Lemon

* 2 cl Gomme

* ananas

* vaniljesukker

Mudles, shakes, siles

Glass: Cocktailglass

Garnityr: Ananas og vaniljesukker

Powered by Labrador CMS