JesperHøstWorldClass1

Høst vant World Class

Jesper Høst fra No.19 bar i Oslo vant den norske finalen av World Class på Aqua Vitae Bar (Icebar Oslo) mandag med drinken Jas Gripen. Han går videre til den europeiske finalen i London 29. og 30. mai 2012 sammen med sølvvinner Chris Grøtvedt (Theatercafeen) og bronsevinner Monica Berg (Aqua Vitae Bar). De beste i London kvalifiserer seg til verdensfinalen i Rio de Janeiro i juli.

Publisert

Jesper Høst fra No.19 bar i Oslo vant den norske finalen av World Class på Aqua Vitae Bar (Icebar Oslo) mandag med drinken Jas Gripen.

Jesper Høsts vinnerdrink - Jas Gripen

* 6 cl Tanqueray No. Ten

* 2 cl brenneslelikør (hjemmelaget)

* 2 dråper sitronolje

* Maraschin- støv (kondensert maraschinolikør)

Fremgangsmåte: Fukt kanten på et avkjølt cocktailglass med sitron og rim glasset med maraschinostøv. Bland gin, brenneslelikør og sitronolje i avkjølt røreglass, rør på is og sil over i cocktailglasset. La tørket brennesle (ca. 10-15 g) og tørket lavendel (ca 3-4 g) trekke i sukkerlake (1,5 dl) på svak varme i ca. 20 min. Filtrer ut alle partiklene og bland ut sirupen med 1,5 dl nøytralt brennevin (60% abv).

På Aqua Vitae Bar i Oslo

Medaljevinnerne i den norske finalen av World Class 2012, Monica Berg, Jesper Høst og Chris Grøtvedt, sammen Eric Lorincz, World Class vinner i 2010.

Konkurransen fant sted på Aqua Vitae Bar i Oslo, med en jury bestående av Eric Lorincz, World Class vinner i 2010 og bartender hos American Bar på Savoy Hotel London, Justin Smyth, Global Brand Ambassador Ketel One og Idar Sørensen fra Bibendum.

World Class regnes som en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser, der noen av de fremste innen denne yrkesgruppen kjemper om tittelen verdens beste bartender.

Det er Diageo som står bak konseptet.

Andre finalister

Foruten de tre medaljevinnerne, deltok Sondre T. Kasin (Bakgården Bar, Kristiansand), Luke Mcinnes (Sinco, Bergen), Kenneth Engelsen (Bristol, Oslo), Gunnar Zahl (Timbuktu, Stavanger), Steinar Jensen (Europeiske Bartenderskolen, Oslo), Marianne Nilsen (På Byen, Tromsø), Jon Erik Carlsen (Balkongen Bar, Bergen), Hanne Berg Eriksen (Raus, Trondheim) og Therese Ø. Finsås (Contra, Bergen) i den norske finalen.

Horecanytt.no kommer tilbake med mer fra konkurransen

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS