CamillaLaihoTrondsen ØyvindBøeDalelv
CamillaLaihoTrondsen ØyvindBøeDalelv

Sølv i EuroSkills

Camilla Laiho Trondsen serverte til sølv, og sammen med kokken Øyvind Bøe Dalelv sikret hun seg sitt andre sølv i yrkes-EM (Euroskills) i Portugal i helgen. – Dette er helt sykt bra. Jeg er så fornøyd, sier Camilla Laiho Trondsen til Worldskills.no.

Publisert

Servitør Camilla Laiho Trondsen og kokk Øyvind Bøe Dalelv sikret seg sølvmedaljer i Euroskills i Lisboa. (Foto: Worldskills.no)

Det ble ikke bare ett, men to sølv jenta som arbeider som servitør på Tom Rom og Kjøkken i Trondhein. Foruten sølv i serveringsklassen fikk også sølv for samarbeidet med kokken Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø, som arbeider på Restaurant Eik i Oslo.

Inspirerer

- Nå håper jeg sjefene mine blir stolte av meg. Når jeg kommer tilbake til Norge skal jeg rett på jobb og få ferdig julebordsesongen. Så skal jeg hjem til Lillehammer og feire jul! Denne medaljen inspirerer meg til å stå på videre og gjøre en skikkelig bra jobb! sier Camilla Laiho Trondsen til Worldskills.no.

- Jeg hadde en god følelse hele veien underveis i mesterskapet. Jeg håpet på topp fem. Det har vært et høyt nivå blant deltakerne, så jeg er veldig fornøyd med min egen innsats.

Medallion for Excellence

"

Camilla Laiho Trondsen sikret seg to sølvmedaljer i Euroskills. (Foto: Worldskills.no)

Teamsamarbeidet mellom kokk Øyvind Bøe Dalelv og servitør Camilla Laiho Trondsen var så bra at det ble hedret med sølvmedalje, og begge fikk utmerkelsen "Medallion for Excellence", som betyr at de fikk over 500 poeng i konkurransen.

– Vi har blitt veldig godt kjent med hverandre under forberedelsene til arrangementet. Jeg vet at Camilla er veldig dyktig i det hun gjør. Nå vil vi jobbe sammen videre også, vi skal bli et enda bedre team til vi deltar i WorldSkills i London neste høst, sier de to.

Samarbeid

– Dette er virkelig gøy. Vi har et veldig bra samarbeid. Vi har stor forståelse for hvordan den andre jobber og vi er god til å tilpasse oss og mentalt ligge foran skjema. Vi liker hverandre og har god kjemi, det smitter kanskje over på gjestene våre også, sier Øyvind Bøe Dalelv til Worldskills.no.

– Vi følte underveis at innsatsen vår fortjente plass på pallen. Kanskje burde vi vært helt på toppen? sier Camilla Laiho Trondsen mens hun smiler og ler.

– Dette er utrolig stort for oss, særlig med tanke på at det var hele 19 land som deltok i konkurransen, sier Øyvind.

Fem medaljer til Norge

Det ble et bra medaljedryss til de unge norske deltakerne i europamesterskapet i yrkesfag i Lisboa som ble avsluttet 12. desember. I tillegg til servitør og kokk ble det gull på blomsterdekoratørene Carina Enger og Marit Iren Mythe fra Oslo og Hemsedal vant gull. Dessuten ble det bronsemedalje i helse- og møbelfaget.

Norge stilte med 16 deltakere og er godt fornøyd med fem medaljer, samt to diplomer for eksepsjonelt godt fagarbeid "Medallion for Excellence".

- Vi er strålende fornøyd med innsatsen til det norske landslaget. Vi hevder oss i mange fag og i tøff konkurranse fra hele Europa. Vi har grunn til å være stolte av innsatsen til de norske deltakerne, uttaler sekretariatsleder i WorldSkills Norway Elisabeth Lange fra Lisboa. Avslutningsseremonien med medaljeutdeling var over ved 23.30-tiden norsk tid søndag 12. desember.

Les mer på WorldSkills.no

"
Powered by Labrador CMS