NinaAskvikÅretsHotelier2011
NinaAskvikÅretsHotelier2011

Årets Hotelier bytter hotell

Nina Askvik (44) blir ny administrerende direktør på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen. Hun tiltrer den nye stillingen 1. juli 2011. Askvik, som tidligere i år ble kåret til "Årets Hotelier 2011", kommer fra tilsvarende stilling ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen.

Publisert

Nina Askvik, Årets Hotelier 2011, blir ny direktør på Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen. (Foto: Odd H. Vanebo)

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen totalrenoveres i disse dager. Oppussingen er et av de største hotellrenoveringsprosjektene i Norge.

Ferdig restaurert i begynnelsen av 2013 vil hotellet fremstå som et av landets mest spennende hotellprosjekt.

– Jeg gleder meg virkelig til oppstarten i juli, og ser frem til å drive hotellet samtidig som vi gjennomfører renoveringen. For et hotellmenneske som meg er det viktig at våre gjester opplever oppussingen så lite forstyrrende som mulig. Med samarbeidsvillige arbeidere, en dyktig stab og en sporty innstilling er jeg trygg på at vi skal få prosjektet vel i havn, sier Askvik.

Startet i oppvasken

Nina startet sin karriere som 17-åring i oppvasken på Solstrand Hotel & Bad, men over 25 år senere sitter fremdeles grunnfilosofien spikret.

– For meg personlig, både som leder og ansatt, har jeg alltid prøvd å tilstrebe at gjestene har det bra, og at det hjelper å gå en ekstra mil for å oppnå det man ønsker, smiler Askvik.

Siden 2009 har Nina vært General Manager ved ”Bergens storstue” Radisson Blu Hotel Norge, hvor hun har fått flere utmerkelser for sitt arbeid som leder. Senest i mars ble hun tildelt prisen ”Årets Hoteliér 2011”.

Veldig fornøyd

Christian Gartmann, Area Vice President, Nordics, er veldig fornøyd med ansettelsen.

- Jeg vil gratulere Nina med nye spennende utfordringer. Hun går en fantastisk tid i møte i Bergen, og jeg ønsker henne lykke til med Norges kanskje mest spennende hotellprosjekt, sier Gartmann.

Fra servitør til direktør

Nina har bred driftserfaring fra ulike lederstillinger i hotellsektoren, blant annet som Hotel Manager på Svalbard Polar Hotel og General Manager på Håholmen Havstuer.

I 1999 ble hun ansatt i The Rezidor Hotel Group som Operation Manager ved Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. I 2000 ble hun forfremmet til General Manager og var blant annet direktør under åpningen av Radisson Blu Hotel i Ålesund. Hun er utdannet ved Norsk hotellfagskole i Stavanger

Pressemelding