Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner ny restaurant i Mathallen.
Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner ny restaurant i Mathallen.

Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner ny restaurant i Mathallen

Det skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme fremtidens mattalenter.

– Det finnes ikke noe viktigere enn å lære nye generasjoner å lage mat, sier kjøkkensjef på Maaemo, Jay Boyle
– Det finnes ikke noe viktigere enn å lære nye generasjoner å lage mat, sier kjøkkensjef på Maaemo, Jay Boyle.

– Det finnes ikke noe viktigere enn å lære nye generasjoner å lage mat, sier kjøkkensjef på Maaemo, Jay Boyle.

Boyle leder mentorprogrammet, samtidig som han fortsetter sitt arbeid med Esben Holmboe Bang på Maaemo.

Tidligere soussjef på Maaemo, Sanni Tikkanen, tar rollen som kjøkkensjef for de unge kokkene, mens Heidi Austlid, tidligere toppleder i IKT Norge og Forleggerforeningen, er ansatt som daglig leder.

Har allerede tjuvstartet

Juniorkokkene har allerede tjuvstartet med høstmenyen, og imponerte nylig noen av Oslos toppkokker med en fireretters festmeny.

Mikael Svensson, kokk og eier av Michelin-restauranten Kontrast, er veldig imponert over hva juniorkokkene har fått til.

– Dette er et spennende og fantastisk initiativ. Jeg gleder meg til å følge prosjektet videre, sier han.

Blir kanskje toppkokker?

Andreas Viestad står bak matkonseptene i restaurantene i Ambassaden i Oslo.
Grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, Andreas Viestad.

– Når ungdom får jobbe side om side med bransjens beste, vil noen av dem kanskje bli toppkokker. Men det viktigste er at de lærer å elske og lage mat og får troen på seg selv, sier grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, Andreas Viestad.

Geitmyra Juniorkokker er et prosjekt for ungdom mellom 14 til 19 år, der de lærer å lage mat og får verdifull arbeidserfaring gjennom catering, arrangementer og pop-ups. Prosjektet har også som mål å inkludere utsatt ungdom, i samarbeid med lokale skoler og kommuner. Gjennom matlaging utvikler de kulinariske ferdigheter, samtidig som de får mestringsfølelse og motivasjon som kan hjelpe dem videre i livet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS