Gaggan Anand (fra venstre), William Wiland og Andreas Viestad.
Gaggan Anand (fra venstre), William Wiland og Andreas Viestad.

Juniorkokk på Geitmyra fikk møte Gaggan

– Dette må være det aller største! William Wiland (17) er «starstrucked» når han står på kjøkkenet i restauranten Der peppern gror sammen med en av verdens beste kokker, Gaggan Anand.

Unge William Wiland fikk sitt livs opplevelse da han fikk kokkelere sammen med den verdenskjente kokken Gaggan Anand.
Unge William Wiland fikk sitt livs opplevelse da han fikk kokkelere sammen med den verdenskjente kokken Gaggan Anand.

Det er rett før klokka fire. Lysene dempes. Musikken skrus på. Forventningene er store når Gaggan x Der peppern gror på Rådhusplassen.

William Wiland har tatt på seg t-skjorta og er klar. Litt rød i kinnene, men mest av alt veldig spent.

– Her står du på scenen med en verdenskjendis, sier grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, Andreas Viestad.

Les også: Gaggan rangert som verdens niende beste restaurant (publisert torsdag 13. juni 2024)

Verdenskjent kokk

Gaggans egen restaurant, Gaggan, er flere ganger kåret til Asias beste restaurant og han er å se i Netflix-serien, «Chef´s table». Nylig åpnet han også en restaurant hos Louis Vuitton i Bangkok.

Der peppern gror er en av Oslos aller beste indiske restauranter, og det er eieren Samir Sharma som har fått stjernekokken til byen for andre gang.

– Jeg er skikkelig fan av Gaggan. Vi ble utsolgt på et blunk i høst og det er stor rift om bordene denne gangen også, sier han.

Han er glad for å kunne ta inn unge, lovende kokker. – Det er viktig å gi dem inspirasjon og gode opplevelser.

Gaggan i Oslo en uke

I én hel uke er Gaggan i Oslo med en 9-retters meny.

Med de beste norske råvarene, tryller han fram retter med navn som Golgappa, Aguachile Verde, Taco Lango og Fish Paturi.

William Wiland står i skrubben, i preppen på kjøkkenet, og får være med ut i restauranten.

– Dette må være det største

– Jeg må klype meg litt i armen. Jeg tror dette er det største, sier han – som har servert kongen, vært på Lindmo, overtatt kjøkkenet i God Morgen Norge og møtt Bill Gates.

Nå er William Wiland strakts ferdig med første året på restaurant- og matfaglinjen på Etterstad VGS.

– Dette er en fin opptakt til neste år, sier han smilende.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS